ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ένας πόντιος που ήθελε να γίνει γιατρός, συνάντησε κάποτε 3 Επικούρειους.

Εμείς έχουμε την καλλίτερη Ιατρική σχολή του λένε οι Επικούρειοι. Είναι πανεύκολη και έχει την…

πανάκεια που την λέμε τετραφάρμακο. Στην Επικουρική σχολή θα διαβάσεις ένα μόνον βιβλίο. Άν πας στους Αριστοτελικούς πρέπει να διαβάσεις 400 περίπου βιβλία, άσε που ο Αριστοτέλης διδάσκει την μετριότητα. Στους Πλατωνικούς είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις άλλα τόσα βιβλία, άσε που ο Πλατων είναι ένας ελεεινός ιδεαλιστής αφού διδάσκει την αντανάκλαση, της άυλης ιδέας “άλογο”.
Πράγματι ο Πόντιος γράφτηκε στην σχολή των Επικούρειων και σε μία εβδομάδα πήρε το πτυχίο και την τετραφάρμακο. Περήφανος γιατρός τώρα, πήγε στην πατρίδα του στο Κάρς να ασκήσει την Επικούρεια ιατρική. Έγινε τόσο διάσημος γιατρός που έρχονταν να τον επισκευθούν ασθενείς και από τα άλλα μέρη του Πόντου.
Μετά από ένα χρόνο ο Πέρσης βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης, διαπίστωσε πως ο πληθυσμός του βασιλείου του μειώθηκε σχεδόν στο μισό. Βάζει τους ανθρώπους του να ψάξουν την αιτία και αυτοί του φέρνουν μπροστά του τον Επικούρειο γιατρό.
Γιατί μου εξόντωσες τον μισό πληθυσμό; τον ρωτά.
Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο από το να εφαρμόσω την Επικούρεια ιατρική του λέει. Τους δίνω να πιούν την τετραφάρμακο και να το μπουκάλι.
Παίρνει ο βασιλιάς το μπουκάλι διαβάζει στην πίσω ετικέτα τα συστατικά: Άφοβον ο θεός, ανύποπτον ο θάνατος και ταγαθόν μεν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον. Φιλόδημος . Όταν γυρίζει στην μπροστά ετικέτα διαβάζει: “ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟΝ&#8221.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *