Λαθρομετανάστευση (3)* : Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

Λεωνίδας Κουμάκης

Η εισβολή που δέχεται η χώρα μας εδώ και δύο περίπου δεκαετίες από στρατιές δυστυχισμένων ανθρώπων που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες (η συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκει…

σε κάποια από τις δεκάδες εκφάνσεις της μουσουλμανικής θρησκείας) χωρίς να έχουν την παραμικρή πολιτισμική επαφή με την Ελληνική κοινωνία αλλά και πλήρη αδυναμία ένταξης σε αυτήν, συνεχίζεται ασταμάτητα.

Η φιλόξενη Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε Ευρωπαϊκή «αποθήκη» προσφύγων τους οποίους η Ευρώπη, με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες και πολλαπλάσια πληθυσμιακή και γεωγραφική έκταση, αδυνατεί πλέον να απορροφήσει. Οι άνθρωποι αυτοί, φτωχοί στις χώρες τους, πληρώνουν πραγματικό χρυσάφι στους κάθε λογής σωματέμπορους εξυπηρετώντας (ηθελημένα ή όχι) θολά και επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, μέσα και έξω από την Ελλάδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρούνε την «γη της επαγγελίας», η οποία όμως συνήθως αποδεικνύεται πολύ χειρότερη και από την φτώχεια της πατρίδας τους.

Σε παλαιότερα άρθρα μας (Λαθρομετανάστευση 1* και Λαθρομετανάστευση 2*) είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα με τις οδυνηρές και επικίνδυνες συνέπειες που έχει για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Ελλήνων αλλά και την συμφορά που συνεπάγεται για τον τόπο μας στους τομείς της απασχόλησης, της καλπάζουσας εγκληματικότητας, της ανασφάλειας στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, στην εθνική ασφάλεια, στην δημόσια υγεία, στην φοροδιαφυγή, στην στοιχειώδη σίτιση και αξιοπρεπή διαβίωση όχι μόνο των Ελλήνων στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και ολόκληρης στρατιάς λαθρομεταναστών, στην άνθηση ακραίων πολιτικών φαινομένων και σε πολλούς άλλους.

Σαν χώρα που ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης στις οποίες έχουμε ανταποκριθεί παραβιάζοντας κάθε θεμιτό μας όριο: Οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης επιβάλλουν στην Ελλάδα να δέχεται, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εκατομμύρια παράνομων μεταναστών τους οποίους είναι ανθρωπίνως αδύνατο όχι απλά να ελέγξει, αλλά ούτε καν να καταγράψει! Ταυτόχρονα, η Ε.Ε. με την βοήθεια ύποπτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ασκεί και μια εξωφρενικά ενοχλητική «αφ΄ υψηλού» κριτική γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα!

Στο κρίσιμο θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι χρήσιμο να προσθέσουμε μερικές πρόσφατες ειδήσεις από την καθημερινή ειδησεογραφία οι οποίες «ζωγραφίζουν» με έντονες πινελιές την συνολική εικόνα:

Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 η εβδομαδιαία Τουρκική επιθεώρηση Aksyon (τεύχος 1000, 3/2/2014) αποκαλύπτει ότι η Jitem, η μυστική υπηρεσία της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής, μεταφέρει κάθε χρόνο στην Ελλάδα 150.000 παράνομους μετανάστες από πολλές μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, βάσει καθορισμένων διαδρομών.

Οι λαθρομετανάστες, αφού πληρώσουν τα δέοντα στους πράκτορες που εμφανίζονται σαν σωματέμποροι, διοχετεύονται οργανωμένα κατά ομάδες από τις «πύλες εισόδου» της Τουρκίας, μέσα από το κύκλωμα της Τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στα δυτικά, για να προωθηθούν βάσει συγκεκριμένων και ελεγχόμενων οδικών διαδρομών στον Έβρο και στα Ελληνικά νησιά.

Η «επιχείρηση» αυτή άρχισε να λειτουργεί από το 1993 αλλά από το 2001 μετατράπηκε σε πραγματικό τσουνάμι προσφέροντας χρυσάφι στην Τουρκική οικονομία. Αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε παράνομος μετανάστης καταβάλλει, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν την περίοδο μεταφοράς, από 300 (ελάχιστο) έως 3.000 Ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα έσοδα της Τουρκίας από την «επιχείρηση» αυτή μετρώνται σε πολλά δισεκατομμύρια, ενώ ταυτόχρονα «εξισλαμίζεται» έμμεσα η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Aksyon τις οποίες έκανε πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας με τα αρχικά Ε.Α. ο οποίος δεν ζει πλέον στην Τουρκία, ένα μεγάλο στρατηγείο της χρυσοφόρας «επιχείρησης» λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη. Ένα ακόμα σημαντικό στρατηγείο της Jitemβρίσκεται στην πόλη του Αιδινίου, κοντά στην Σμύρνη όπου, μεταξύ άλλων, λειτουργούν το κέντρο οργάνωσης των αποστολών λαθρομεταναστών σε Ελληνικό έδαφος και μια ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 η βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ιωάννα Γαϊτάνη, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το νέο μεταναστευτικό κώδικα, τάχτηκε κατά του διαχωρισμού των μεταναστών σε παράνομους και νόμιμους, ζητώντας την νομιμοποίηση όλων. Εξηγώντας μάλιστα την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως την αντιλαμβάνεται η ίδια, είπε τα εξής: «Για εμάς ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στο δρόμο. Και το κάνουμε όλη η Αριστερά μαζί με τους μετανάστες που είναι αδέλφια μας -γιατί τους θεωρούμε ταξικά μας αδέλφια. Θα το σταματήσουμε μαζί τους. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και μέσα στη Βουλή. Γι” αυτό σας ζητάμε και επιμένουμε, μέσα από τις ενστάσεις μας και τις τροπολογίες μας, να κάνετε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις, διότι είναι πολύ λίγες αυτές που έχετε κάνει, κύριε υπουργέ. Το νομοσχέδιο έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων».

Στις 1 Μαρτίου 2014 το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε την σύλληψη διακινητών και παρανόμων αλλοδαπών στην Πάτρα, στη Λέσβο, στην Ψέριμο, στη Σύμη και στη Χίο. Ειδικότερα, στις 27 Φεβρουαρίου 2014 ένας αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή Νένητων της νότιας Χίου, ο οποίος κατά την προσαγωγή του στο Λιμεναρχείο παραδέχτηκε ότι βραδινές ώρες της 23ης Φεβρουαρίου 2014 μετέφερε δεκαπέντε αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά στην παραλία Γριδίων, καθώς και ότι γνωρίζεται με τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές που συνελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή την προηγουμένη (26.02.13). Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 έντεκα αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή Θέρμης Λέσβου και συνελήφθησαν. 

Την ίδια ημέρα, ένας διακινητής και εννέα παράνομοι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από πλήρωμα πλωτού περιπολικού στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς Λέσβου όπου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Ο 17χρονος χειριστής του πλωτού, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα. Στην Ψέριμο, δέκα μετανάστες εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 1ηςΜαρτίου 2014 από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού στη νήσο Ψέριμο και 18 μετανάστες χωρίς χαρτιά εντοπίστηκαν από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού στη νησίδα Νίμο Σύμης και συνελήφθησαν. 
Την ίδια ημέρα τριάντα ακόμα μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, συνελήφθησαν σε φουσκωτή λέμβο, νότια του Πλωμαρίου από τις Λιμενικές Αρχές. Τέλος, στην Πάτρα, στις 27 Φεβρουαρίου 2014, στελέχη της Λιμενικής Αρχής συνέλαβαν τέσσερις άνδρες που επιχειρούσαν παράνομη έξοδο από την χώρα, κρυμμένους σε φορτηγό. Οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Στις 6 Μαρτίου 2014 ένα Τουρκικό δουλεμπορικό που μετέφερε 16 λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, προσπάθησε τρείς φορές να εμβολίσει ελληνικό περιπολικό, προκειμένου να διαφύγει. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας ελαφρά τρείς επιβαίνοντες του δουλεμπορικού σκάφους οι οποίοι νοσηλεύονται στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου. Οι λαθρομετανάστες και ο Τούρκος δουλέμπορος συνελήφθησαν.

Συμπέρασμα: Η παραπάνω εικόνα, όπως προκύπτει από ειδήσεις της καθημερινής ειδησεογραφίας, δείχνει ανάγλυφα την μακαριότητα των Ελλήνων μπροστά στην καθημερινή, οργανωμένη εισβολή που δέχεται η χώρα μας από κάθε υποβαθμισμένη γωνιά του πλανήτη εδώ και δεκαετίες, με «άλλοθι» τον ουμανισμό για την απίστευτη αυτή αποχαύνωση.

Αξίζει τον κόπο να δούμε τι κάνουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο, οξύτατο πρόβλημα αλλά δεν ασπάζονται τις καινοφανείς θεωρίες για τα πολύχρωμα «ταξικά αδέλφια» του πλανήτη μας:

Η Ισπανία, προκειμένου να παραχωρήσει εξάμηνη άδεια παραμονής σε πολίτη της Ε.Ε., ζητάει αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα καταγωγής και την χώρα άφιξης στην Ισπανία καθώς και ένορκη δήλωση ότι (κατά την στιγμή της δήλωσης) δεν υφίσταται δίωξη σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα, ούτε πραγματοποιείται αστυνομική / δικαστική έρευνα σε βάρος του δηλούντος. Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου απαγορεύεται, επί ποινή κατάσχεσης του ακινήτου, να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο ενοικιαστή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα το οποίο πρέπει να εγκρίνει την ενοικίαση. 

Για τους αλλοδαπούς που θέλουν να πολιτογραφηθούν Ισπανοί ισχύει ο γενικός κανόνας της νόμιμης παραμονής στη χώρα για δέκα χρόνια (όπως και στην Ιταλία), να υπάρχει λευκό ποινικό μητρώο και να μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του οικονομικά. Στην Γερμανία επί πλέον απαιτείται να μιλάει Γερμανικά και να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένεια του. Στην Δανία δεν μπορεί να εισέλθει ουδείς χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει άδεια παραμονής.

Εμείς όμως στην Ελλάδα διαθέτουμε μεγάλους ουμανιστές (ανθρωπιστές), κυρίως πολιτικούς της αριστεράς, αλλά και μεγάλο όγκο εύπορων συνήθως ψευτοκουλτουριάρηδων που δεν έχουν όμως την παραμικρή επαφή με την τραγική καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την Ελλάδα που θα παραδώσουν στα παιδιά τους. Όλοι τους, αποτελούν τον Χρυσό Χορηγό του (ανύπαρκτου μέχρι μόλις πριν από λίγα χρόνια) νεοφασισμού στην Ελλάδα, από την πλήρη ανικανότητα τους να αντιληφτούν την έκταση της τραγωδίας που ζει ο μέσος Έλληνας από τις δραματικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης.

Η ανικανότητα αυτή είναι τόσο κραυγαλέα ώστε αναρωτιέται κανείς αν αποτελεί σκοπιμότητα με στόχο την οικειοποίηση των μελλοντικών ψήφων «νομιμοποιημένων» πολύχρωμων λαθρομεταναστών οι οποίοι μιλούν τόσα Ελληνικά όσα και… Ινδιάνικα, για την μόνιμη εξασφάλιση της εξουσίας.

Υπάρχει η πιθανότητα οι κατά τα άλλα «ουμανιστές» να ζήλεψαν παρόμοιες πρακτικές της αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚοκρατίας όταν, μπροστά στην λαχτάρα για την διαιώνιση της εξουσίας τους, έκαναν τους Πακιστανούς, Αφρικάνους και διάφορους Ασιάτες να ανεμίζουν σημαίες του πράσινου ήλιου σε κομματικές συγκεντρώσεις, αδιαφορώντας τελείως για τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών αυτών.

Ένα τέτοιο όμως ενδεχόμενο, φέρνει αυθόρμητα στο νου τους διαχρονικούς στίχους του σατυρικού μας ποιητήΓεώργιου Σουρή (1853-1919) που γράφτηκαν πολλές δεκαετίες νωρίτερα:

Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς. Ὦ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

*Το πρώτο άρθρο της σειράς «Λαθρομετάστευση» αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2011, με τίτλο Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική! Το δεύτερο άρθρο της σειράς, αναρτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2013, με τίτλο O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας.Και τα δύο ανευρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο.

koumakis.analyst.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *