Η 3D τηλεπικοινωνία είναι δυνατή

«Ψαγμένος» καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα δηλώνει ότι μπορεί να μεταφέρει ολογραφική εικόνα αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο. Με άλλα λόγια σε λίγο καιρό θα είναι εφικτό να εμφανίζονται αντικείμενα και άνθρωποι από ένα μέρος…..
σε ένα άλλο σε 3D διάσταση – όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία-!

Η μεταφορά ολογραμμάτων έχει απασχολήσει αρκετούς επιστήμονες στο παρελθόν από το 1966, όπου το πρώτο ολόγραμμα μεταφέρθηκε μέσω ενός τηλεοπτικού συστήματος, από την Bell Labs. Περισσότερο ανανεωμένες ιδέες εμφάνισε το 1989 ο Stephen Benton από το ΜΙΤ (http://www.zebraimaging.com/ ).

Η νέα όμως συσκευή τηλεμεταφοράς έρχεται να καθηλώσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Η νέα συσκευή αντανακλά μία 3D εικόνα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φύλλο από πλαστικό, με τη χρήση ενός ταχύτατου λέιζερ. Η εικόνα μπορεί να ανανεώνεται κάθε 2 δευτερόλεπτα, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εμφανούς κίνησης. Στο παρελθόν τα ολογράμματα ήταν στατικές εικόνες, αλλά πλέον τα αποτελέσματα είναι πιο αισθητά και εκπληκτικά.

Η εικόνα μπορεί να μεταφερθεί επίσης μέσω διαδικτύου σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, το οποίο μπορεί να επιτρέψει περισσότερο «ζωντανές» τηλεδιασκέψεις.

Δείτε τα βίντεο:

secnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *