4-2: Ματσάρα στο Φάληρο ….και η ανατροπή της ανατροπής για το +8

Μετά από ένα εκπληκτικό ματς, στο δεύτερο ημίχρονο, στο Φάληρο ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 4-2 του Πανσερραϊκού και να φύγει με +8 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, έχοντας ένα ματς περισσότερο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πάντελιτς στο 53′, ισοφραίστηκαν και έμειναν πίσω στο σκορ με δύο γκολ του Γεωργιάδη στο….
65 και το 67′ και τελικά ανέτρεψαν τα πάντα στο τελευταίο δεκάλεπτο με Πάντελιτς και Ριέρα!

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να δείχνου από νωρίς πως θα είναι το “αφετνικό”. Μόλις στο 3′ ο Ριέρα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με τον Μέλμπεργκ να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ράντμαν. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας στην μεσαία γραμμή και να την αλλάζουν ωραία μέχρι τακαρέ των “λιοντριών”. Κάπου εκεί όμως ήταν εμφανές πως έλειπε η κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα, που θα έβγαζε τους πειθετικούς σε θέση…βολής.

Στο 9′ ο Πάρντο απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα από την περιοχή του, στέλνοντάς την πάνω στον Γεωργιάδη, που μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε να σκοράρει με μία λόμπα, όμως είδε την μπάλα να φέυγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους για γκολ άνηκε στον Πανσερραϊκό και τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο νεαρός άσος των Σερραίων είδρ τον Νταλέ να βγάζει ωραία στην κόντρα την ομάδα του, να βγαίνει απέναντι από τον Πάρντο και την κατάλληλη στιγμή να του αφήνει παράλληλα στα δεξιά την μπάλα για να το…σιγουρέψει, όμως αυτός πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας!Στο 24′ ο Μιραλάς χτύπησε και αντικαταστάθηκε από τον Ζαϊρί.

Στο 27’ο Πάντελιτς γύρισε ωραία το κρομί του και σούταρε με το εξωτερικό, για να πέσει ο ράντμαν στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει σταθερά Έπρεπε να φτάσει το 45′ για να κάνουν οι “ερυθρόλευκοι” την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Ο Φετφταζίδης εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη συννενόηση των Κέρλα-Ράντμαν σε γέμισμα του Ζαϊρί και πλάσαρε σε σχεδόν άδειο τέρμα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ράντμαν. Το 0-0 “σφράγισε” τις προσπάθειες των δύο ομάδων με την λήξη του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε όσες συγκινήσεις δεν είχε το πρώτο. Οι παίκτες του Βαλβέρδε μπήκαν πολύ δυνατά και πίεζαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους από το σφύριγμα του Χαραλαμπίδη. Στο 51′ ο Ριέρα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπράβο με σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή “ανάγκασε” τον Ράντμαν να βγάλει με υπερένταση σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 52′ ο Φετφατζίδς μπήκε ωραία από δεξιά στην περιοχή του Πανασερραϊκού, “άδειασε” όποιον βρέθηκε στο διάβα του και σημάδεψε την πάνω γωνία του Ράντμαν, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων κι έφυγε άουτ!

Στο 53′ οι προσπάθειες των Πειραωτών απέδωσαν καρπούς. Ο Ζαϊρί “ζάλισε” τα αντίπαλα μπακ και με σέντρα ακριβείας βρληκε τον Πάντελιτς στο ύψος του πέναλτι. Ο Σέρβος γύρισε το κορμί του πανέξυπνα, άδειασε τρεις αντιπάλους και πλάσαρε τον Ράντμαν για το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού!

Στο 58′ ο Φετφατζίδης κινήθηκε ωραία στον άξονα και έσκαψε την μπάλα για να την στείλει στην δεξιά γωνία του Ράντμαν, ωστόσο αυτή πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ. Στο 65′ ο Νταλέ μπήκε στην περιοχή των “ερυθρολεύκων” και κέρδισε πέναλτι σε αννόητο τράβηγμα του Ποτουρίδη, δείγμα της απειρίας του νεαρού αμυντικού. Ο Γεωργιάδης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε απέναντι από τον Πάρντο για το 1-1!

Πριν καλά καλά καταλάβουν τι τους χτύπησε, οι γηπεδούχοι είδαν τον νεαρό άσο του Πανσερραϊκού να φέρνει τα πάνω…κάτω! Στο 67′ ο Γεωργιάδης κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, εκμεταλλεύτηκε την αδράνει του Μπράβο και αφού “άδειασε” αψογα τον Ισπανό και τον Πάρντο ” έγραψε το 1-2 στο Φάληρο!

Το δεκάλεπτο της τρέλας δεν σταμάτησε εκεί όμως, αφού δύο λεπτά αργότερα, στο 69′, ο Ριέρα κέρδισε πέναλτι από τον Μαουενέ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την κάκιστη εκτέλεση ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους! Στο 84′ Ζαϊρί και Ρόμενταλ δούλεψαν για τον Πάντελιτς και τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός πέρασε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Δανό που πέρασε παράλληλα από δεξιά στον Σέρβο, που δεν δυσκολεύτηκε προ κενής εστία να πετύχει το δεύτερό του γκολ και να πετύχει την ανατροπή με 3-2 για τον Ολυμπιακό. Τον, τελικά, θρίαμβο των “ερυθρολεύκων” “σφράγισε” ο Ριέρα στο 89′.

Ο Ισπανός εκτέλεσε άψογα ένα μακρινό φάουλ κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” του ανήμπορου να αντιδράσει Ράντμαν για το 4-2! Ευκαιρίες για πέμπτο γκολ είχαν οι “ερυθρόλευκοι” που δεν τις εκμεταλλέυτηκαν.

http://www.balla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΟ BALLA.GR ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΗΤΑΝ "ΜΑΙΜΟΥ" ?? ΜΗΠΩΣ ΤΟΛΜΑΕΙ…. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΝΤΩΣ..

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΤΣΑΡΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 4-2 ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ . ΜΠΡΑΒΟ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *