Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 4-3-2014 Αρχική βελτίωση, αλλά επιδείνωση από το απόγευμα

Αρχικά βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και….

 τα Δωδεκάνησα όπου γρήγορα θα σταματήσουν αλλά και νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία επεκτεινόμενες ανατολικότερα περιμένουμε την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το απόγευμα περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

meteo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *