Στα 4 η κυβέρνηση. Μια μέρα πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3 έδωσε στη Γερμανία τα Ελληνικά Αεροδρόμια

Στις 13/8 στην έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε το οριστικό ξεπούλημα των αεροδρομίων της Ελλάδας. Ήταν απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία ο σφυριζα είχε πολεμήσει και πολύ καλά είχε κάνει τότε.

Και όμως μια μέρα πριν την ψήφιση του Μνημονίου 3 η κυβέρνηση αποφάσισε την επικύρωση της σχετικής απόφασης γιατί περιλαμβανόταν στις υποχρεώσεις του Μνημονίου 3, το οποίο όμως δεν είχε ακόμα ψηφισθεί…

Δεν πειράζει, στα γρήγορα το έκαναν ΦΕΚ, το δημοσίευσαν και πλέον τα 14 αεροδρόμια (της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου) παραχωρούνται στη γερμανική Fraport!

Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ.

Φυσικά ως γνήσιες κότες, υπέγραψαν τη «συμφωνία» στις 13/8 αλλά τη δημοσίευσαν στις 17/8… Έτσι για το τυπικό!

Και επειδή θέλετε και αποδείξεις πάρτε τα ΦΕΚ :

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *