Βελτιώνεται και αρέσει το 4-4-2!

Μπορεί στο ματς με την Μπαρτσελόνα να μην μπορούσαν να βγουν συμπεράσματα για τον νέο Παναθηναϊκό, αφού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν μόλις δυο μέρες στην Παιανία και η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν τεράστια, όμως στο ματς της Κέρκυρας βγήκαν τα πρώτα και μάλιστα ήταν…
αρκετά ενθαρρυντικά

Ο Πορτογάλος θέλησε από την πρώτη στιγμή να δώσει στους «πράσινους» περισσότερη κίνηση και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ από τα πρώτα του μελήματα ήταν να καταργήσει την ανάπτυξη με γιόμες, που όπως αποδείχθηκε τόσο στις πρώτες αγωνιστικές όσο και στο Champions League, μόνο καλό δεν κάνουν στους νταμπλούχους!

Το πρώτο ακόμα δεν το έχει καταφέρει, αφού η αλήθεια είναι ότι στο νησί των Φαιάκων δεν είδαμε κάποιον διαφορετικό Παναθηναϊκό σε θέμα ταχύτητας, όμως στα άλλα δυο έχει βάλει λίγο το χεράκι του! Ίσως για πρώτη φορά είδαμε τους παίκτες του «τριφυλλιού» να γυρίζουν τόσο πολύ την μπάλα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Επίσης, η ανάπτυξη με γιόμες, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο έχει μειωθεί στο ελάχιστο και οι παίκτες του 64χρονου τεχνικού προσπαθούσαν από τα άκρα, κυρίως με τους Χριστοδουλόπουλο και Μαρίνο να απειλήσουν τον Κωνσταντόπουλο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς χωρίς ούτε ένα οφσάιντ, έναντι 10 των γηπεδούχων!

Ένα ακόμα συμπέρασμα που βγήκε από το παιχνίδι της Κέρκυρας, είναι ότι το 4-4-2 πηγαίνει πολύ στον Παναθηναϊκό και όταν επιστρέψουν όλοι του οι παίκτες ίσως πρέπει να αρχίσει να το σκέφτεται σοβαρά ο Φερέιρα, αφού στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν καθολική.

Εκτός από την ταχύτητα δεν έχει αλλάξει ακόμα ο τρόπος παιχνιδιού των δυο ακραίων μπακ, αφού ο Φερέιρα έχει ζητήσει τόσο από τον Βύντρα, όσο και από τον Σπυρόπουλο να κατεβαίνουν αρκετά συχνά και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να πατούν και περιοχή. Μόνο ο αριστερός μπακ του ΠΑΟ το έκανε χτες κάποιες φορές, αλλά όχι με μεγάλη συχνότητα!

www.sportsecrets.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ 4-4-2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ 3ΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΝ ΕΤΗι 2010 ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ 4-4-2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ 3ΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕ!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *