Σενάρια τρόμου για τα 40 χρόνια


Σε τρία σενάρια για τα 40 έτη ασφάλισης, που θα θίξουν χιλιάδες ασφαλισμένους, επικεντρώνονται οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και των εκπροσώπων της τρόικας για το νέο Ασφαλιστικό.
Η προσπάθεια του υπουργού Α. Λοβέρδου και του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας επικεντρώνεται στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο για τα 40 έτη εργασίας ώστε να μην…
.

επιβληθεί η 40ετία και το 60ό έτος ως νέα όρια για την καταβολή πλήρους σύνταξης (χωρίς δηλαδή την ποινή της μείωσης 6% τον χρόνο) σε όλους σταδιακά από το 2011 έως το 2015. Τα τρία σενάρια. Στις συζητήσεις, που θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, έχουν τεθεί και τα παρακάτω σενάρια:

1Να επιβληθεί 39ετία αντί των 40 ετών χωρίς όριο ηλικίας.

2Να ισχύσουν τα 40 έτη εργασίας στο 60ό έτος με μεταβατική περίοδο εφαρμογής και να μη θιγούν οι παλιοί ασφαλισμένοι.

3Να ισχύσουν τα 40 έτη αλλά να συνυπολογίζονται όπως στις άλλες χώρες και πλασματικά χρόνια, (χρόνος σπουδών, ανατροφής παιδιών και στρατιωτική θητεία). Επίσης να ισχύει, χωρίς εξαιρέσεις, η διαδοχική ασφάλιση ανεξαρτήτως αν έχει διανυθεί χρόνος εργασίας σε ταμεία μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων (σήμερα π.χ. δεν προσμετρώνται τα χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ και τα χρόνια ασφάλισης στον ΟΑΕΕ).

Οι τελικές ρυθμίσεις θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 10 Ιουνίου και θα έχει ψηφιστεί πριν από τα τέλη του ίδιου μήνα εν μέσω απεργιών

http://newscity1.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *