Η Ρωσία αποκάλυψε τα σχέδιά της για παγκόσμια μεταφορά δυνάμεων – 400 Armata σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη εντός 7 ωρών

Τα μελλοντικά σχέδια της Ρωσίας για παγκόσμια προβολή ισχύος και επέμβαση οπουδήποτε στον πλανήτη αποκάλυψε στη Μόσχα η κοινή στρατιωτικοβιομηχανική επιτροπή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η οποία συνεδρίασε εχθές, μέσω της πρώτης παρουσίασης του σχεδίου για το νέο στρατηγικό μεταφορικό αεροσκάφος PAK TA.

Οι δυνατότητες από την υλοποίηση των σχεδίων αυτών θα είναι πραγματικά εντυπωσιακές χωρίς κανένα άλλο κράτος να έχει ή να πρόκειται να αποκτήσει τέτοιες:

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ ένας Στόλος από προηγμένα στρατηγικά μεταφορικά αεροσκάφη θα μπορεί να μετακινεί μια μονάδα μάχης των 400 αρμάτων μάχηςArmata μαζί με τα πυρομαχικά τους εντός 7 ωρών σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο.

Σύμφωνα με το σχέδιο το νέο στρατηγικό μεταφορικό αεροσκάφος το οποίο έγινε γνωστό ως PAK TAθα μπορεί να πετά σε υπερηχητικές ταχύτητες(!) μέχρι 2000 χ.α.ω. θα έχει ωφέλιμο φορτίο 200 τόνων και εμβέλεια 7.000 χλμ.

«Το πρόγραμμα του PAK TA αφορά την κατασκευή 80 αεροσκαφών από το 2024 κάτι που σημαίνει ότι σε μια δεκαετία από τώρα η Ρωσία θα είναι σε θέση να μεταφέρει οπουδήποτε στον κόσμο μια τεθωρακισμένη Μεραρχία από Armata» σχολιάζει στο ρωσικό RT αναλυτής που παρακολούθησε την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της επιτροπής.

Μια από τις βασικές αποστολές του νέου μεταφορικού αεροσκάφους θα είναι η μεταφορά του νέου άρματος μάχης Armata μαζί με μια άλλη σειρά οπλικών συστημάτων όπως Α/Κ πυροβόλα, αντιαεροπορικά συστήματα, τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, συστήματα ΠΕΠ και αντιαρματικά όπλα.

Το PAK TA θα διαθέτει πολυεπίπεδη εσωτερική δομή με αυτοματοποιημένες διαδικασίες φόρτωσης και δυνατότητα ρίψεις φορτίων όπως και αλεξιπτωτιστών.

Ένας Στόλος από PAK TA θα μπορεί να μεταφέρει έως και 400 Armata ή έως και 900 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα όπως τον αερομεταφερόμενο καταστροφέα αρμάτων Sprut-SD

Μάλιστα ο ειδικός που παρακολούθησε τη συνεδρίασης της επιτροπής αποκάλυψε και τα μελλοντικά σχέδια αναδίπλωσης του ρωσικού στρατηγικού σχεδιασμού: «Με την ανάπτυξη του δικτύου στρατιωτικών βάσεων σε Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική και Ν.Α. Ασία οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2024 είναι φανερό ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια πλήρη στρατιωτική αντιπαράθεση σε διηπειρωτικό επίπεδο».

Μάλιστα πηγή η οποία βρισκόταν στη συνεδρίαση της επιτροπής δήλωσε «σοκαρισμένη» από τις απαιτήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προς το βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Σύμφωνα με πηγές το πρόγραμμα του PAK TA βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα (για την ακρίβεια χρόνια) αλλά η σημερινή δημοσιοποίηση της εμβέλειας των σχεδίων για παγκόσμια μεταφορά δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν.

«Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά έχουμε το στόχο για να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια ικανότητα αερομεταφορών μια πλήρους στρατιωτικής δύναμης οπουδήποτε στον πλανήτη»δήλωσε η ίδια πηγή για να συμπληρώσει: «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να μεταφέρουμε μια στρατιωτική δύναμη μεγέθους με αυτή που διατηρούσε το ΝΑΤΟ στο Ιράκ μέσα σε λίγες ώρες σε οποιοδήποτε σημείο».

Τα αρχικά σχέδια για το PAK TA είχαν ως στόχο την δημιουργία ενός αεροσκάφους με ταχύτητα 900 χ.α.ω. και εμβέλεια 4.500 χλμ. αλλά τώρα οι τιμές αυτές έχουν «εκτοξευθεί» στα 2.000 χ.α.ω. και στα 7.000 χλμ.!

Το μόνο αεροσκάφος με συγκρίσιμο φορτίο είναι το An-225 Mriya με 250ν τόνους αλλά είναι υποηχητικό και αναπτύχθηκε και παράχθηκε σε μικρό αριθμό μόνο για την μεταφορά του προγράμματος του ρωσικού διαστημικού λεωφορείου Buran.

..

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *