4.000.000 στρέμματα για ενεργειακές καλλιέργειες !

Μερικά πολύ σημαντικά συμπεράσματα βγήκαν από την ημερίδα για τα ανανεώσιμα καύσιμα. Υπάρχει ένας αναπτυσσόμενος κλάδος στη χώρα μας που παλεύει όπως όλοι οι άλλοι απέναντι στη γραφειοκρατία και τις κρατικές καθυστερήσεις. Το σημαντικότερο νέο είναι οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. 4.000.000 στρέμματα προς ……
εκμετάλλευση είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο και μπορεί να δώσει μια μεγάλη ανάσα στην Ελληνική οικονομία.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να θεσμοθετήσει επιτέλους το ΥΠΕΚΑ ένα σταθερό μοντέλο απορρόφησης βιοκαυσίμων με έμφαση στις Ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν την παραγωγή τους τόσο οι εταιρίες όσο και οι αγρότες. Για την ώρα ξέρουμε μόνο τις υποχρεώσεις μας στις οδηγίες της ΕΕ μέχρι το 2020 και όχι πως θα τις υλοποιήσουμε.

Έχει αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η αύξηση των φόρων και η μείωση των μισθών απλά μας βυθίζουν περισσότερο στην ύφεση. Πρέπει να πετύχουμε ανάπτυξη και ο ευκολότερος τρόπος είναι να αξιοποιήσουμε τον πλούτο της χώρας. Διάβαζα πρόσφατα για τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα αερίου στην Ελλάδα. Εάν είναι οικονομικά βιώσιμο πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αιολικό και ηλιακό ενεργειακό δυναμικό της χώρας μειώνοντας και όχι αυξάνοντας τα εμπόδια για τους επενδυτές.

Ο αγροτικός τομέας ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελληνική οικονομία και μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παράγουν οι αγρότες ενεργειακών καλλιεργειών και οι εταιρίες βιοκαυσίμων μόνο για τις εγχώριες ανάγκες. Ας πάρει μπρος ο τομέας και ας εξάγουμε και εμείς κατι μπας και εισρεύσει κεφάλαιο στη χώρα.

Angel

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    Anti na ta kalliergisoume kai na exoume paragogi gnision ellinikon proionton pou einai poiotika poli anotera as baloume energeiakes kalliergeies kai me tin peina pou erxetai na doume ti tha kanoume tha eisagoume ta panakriba se ligo proionta kai ta genetika tropopoiimena gia na doume…me tis prasine malakies pou leei kai o gap.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ .ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    PARAGOGI MIDEN SE OLOYS TOYS TOMEIS !!!

    teleiosame kirioi to karabi boyliakse !!!!
    alla logia na agapiomaste malakes genithikame arximalakes tha psofisoyme , kai ta lamogia na trone kai na pinoyne stin igeia mas

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
    ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ?ΟΙ ΦΡΑΠΕΔΙΑΡΗΔΕΣ? ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ….ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ >

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *