Κοινή πρόταση προς την ΕΕ για να ανακουφιστούν 400.000 άνεργοι

Κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την ανάσχεση της ανεργίας. Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα για την ανακούφιση των ανέργων. Εξασφαλίστηκαν κονδύλια για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών…
Η υποβολή κοινής πρότασης προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύμφωνη γνώμη τους ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, του προγράμματος για ανεύρεση προσωρινής εργασίας σε 400.000 ανέργους, αποφασίστηκε… κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με αντικείμενο τον συντονισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας.

Επίσης αποφασίστηκε, η επεξεργασία της προβλεπόμενης από το νόμο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον προσδιορισμό του κανονιστικού πλαισίου εφαρμογής του νόμου, σχετικά με το πρόγραμμα που αφορά

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη σύσταση του αρμόδιου για θέματα Απασχόλησης επίτροπου, Λάζλο Αντορ προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν, ώστε να παραμεριστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, παρουσίασε την πορεία ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που αφορούν περισσότερους από 250.000 ανέργους.

Παράλληλα εξασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και για το έτος 2013-2014 με ανακατανομή πόρων από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Προσδιορίστηκαν τέλος, συγκεκριμένοι τομείς προτεραιότητας (τοπική αυτοδιοίκηση, σχολεία, νοσοκομεία, κ.λπ.) και εξετάστηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών από πόρους του ΕΤΠΑ και του ΕΚΤ, καθώς οι διαθέσιμοι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του υπουργείου Εργασίας έχουν αξιοποιηθεί στο σύνολο τους.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κυριάκος Βιρβιδάκης, 

ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιώργος Γιαννούσης, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουργείου Παιδείας Ευάγγελος Ζαχαράκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *