Αυξημένες πιθανότητες παχυσαρκίας έχουν οι άνδρες στα 40

Οι μεσήλικοι Βρετανοί άνδρες -και όχι μόνο- σύμφωνα με έρευνα, έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να βάλουν παραπανίσια κιλά. Η μελέτη διαπίστωσε πως περισσότερο από τα 2/3 των ανδρών και περίπου το ήμισυ των γυναικών ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι στην ηλικία των 40. …

Μάλιστα οι άνδρες δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν ότι μεταφέρουν υπερβολικό βάρος.

Για τις ανάγκες της έρευνας ειδικοί παρακολούθησαν την εξέλιξη του βάρους 100.000 ανδρών και γυναικών που γεννήθηκαν το 1970.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι γεννήθηκαν το 1970 είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι στις αρχές του 40ού έτους της ηλικίας τους, απ’ότι εκείνοι που έχουν γεννηθεί πριν από δώδεκα χρόνια.

Οι άνδρες μετέφεραν υπερβολικό βάρος σε σχέση με τις γυναίκες-το 45% χαρακτηρίστηκαν ως υπέρβαροι κι ένα 23% παχύσαρκοι σε σύγκριση με το 29% και το 20% των γυναικών.

Μάλιστα οι άνδρες εμφανίζονταν λιγότερο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με το βάρος τους και αυτό διότι κατά το κοινωνικό στερεότυπο το υπερβολικό βάρος στους άνδρες είναι περισσότερο αποδεκτό απ’ ότι στις γυναίκες. Γεγονός το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους άνδρες σε προβλήματα υγείας.

Όλα αυτά θέλουν πολλή προσοχή, διότι η παχυσαρκία δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο στην υγεία, όσο και πρακτικά προβλήματα! Που θα βρουμε μεγάλα νούμερα; ρούχα μεγάλα μεγέθη;

Πηγή: thebest.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *