Ο Σαμαράς καλεί Καραμανλή-Μητσοτάκη στα 40 χρόνια της ΝΔ – Ξέχασε ότι κυβερνά με Βενιζέλο;

Σε μία κίνηση απελπισίας ο Α. Σαμαράς κάλεσε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων απο την ίδρυση της ΝΔ τους πρώην προέδρους Κ. Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη. Στόχος του είναι να παρουσιάσει το κόμμα…
ενωμένο, αλλά πώς να γίνει αυτό όταν έχει συμπράξει με τον Ε. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, των οποίων έχει καταστεί έρμαιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην πρόσκληση να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ που προγραμματίζονται για τα δύο επόμενα Σάββατα, στις 27 Σεπτεμβρίου στη Χαλκιδική και στις 4 Οκτωβρίου απάντησε θετικά.

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ήταν επιφυλακτικός στη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις, εξαιτίας φημολογιών ότι θα υπήρχαν ονομαστικές προσκλήσεις για να παραστούν στις εκδηλώσεις πρόσωπα που επί των ημερών του απομακρύνθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετέβαλε άποψη όταν έλαβε διαβεβαιώσεις από τη Συγγρού και το Μαξίμου ότι δεν θα υπάρχουν ονομαστικές προσκλήσεις.

Έτσι, ο πρώην πρωθυπουργός και μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, αφού ήταν στην ηγεσίας της επί σχεδόν 13 χρόνια, θα είναι παρών τόσο στην εκδήλωση της Χαλκιδικής που συμβολικά θα γίνει στο ξενοδοχείο Athos Pallas, στο χώρο που έγινε το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στην εκδήλωση της Αθήνας, στην οποία θα παραστεί επίσης και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κεντρικός ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα απευθύνει μήνυμα συστράτευσης προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, χωρίς, ωστόσο, αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στην εκδήλωση της Χαλκιδικής, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο παρελθόν του κόμματος και κατά τους διοργανωτές θα απευθύνεται στο θυμικό των κατά καιρούς οπαδών και στελεχών της παράταξης, θα μιλήσουν ακόμη στενοί συνεργάτες του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως οι πρώην υπουργοί Πέτρος Μολυβιάτης και Γιάννης Βαρβιτσιώτης, καθώς επίσης και ο πρέοδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *