Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει 4,7 τρισ. κ.μ. φυσικού αερίου σε 30 χρόνια

Η Ελλάδα θα μπορεί να προσφέρει 4,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού σε ορίζοντα…

30 ετών, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η εξόρυξη, όπως δήλωσαν κορυφαίες κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, την Πέμπτη στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, σε συνδυασμό με τα 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα που αναμένεται να αποδώσουν από κοινού τα κοιτάσματα φυσικού αεριού Κύπρου και Ισραήλ, μπορεί να καλυφθεί το 50% των αναγκών της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ενημέρωσε τον κ. Ομπάμα για τα «τεράστια κοιτάσματα» ενεργειακών πηγών που έχει εντοπίσει η χώρα μας, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχει ενδεχόμενο ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ με δυνατότητα κάλυψης μεγάλου μέρους των αναγκών φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης δηλώνει η Αθηνά.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκίνησε τις επαφές του με τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ και στη συνεχεία θα συναντηθεί διαδοχικά με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες της ομογένειας, ενώ θα επισκεφθεί και το μνημείο που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων.

Ο πρωθυπουργός θα κλείσει των κύκλο των επαφών του στις ΗΠΑ με τη συνάντηση που θα εχει το βράδυ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *