Νέα 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών την ερχόμενη εβδομάδα


Κλειστά θα παραμείνουν και πάλι τα φαρμακεία όλης της χώρας την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαϊου έπειτα από σημερινή απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του ΠΦΣ, 11.000 φαρμακεία στην επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά με κυρίαρχο αίτημα να υπάρξει κυβερνητική δέσμευση ότι «θα βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που θα ….
.

αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης, πράγμα που σημαίνει τεράστια επικινδυνότητα για την υγεία των πολιτών».

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να καταθέσει με πλήρη σαφήνεια την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» επισημαίνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Δημήτρης Βαγιωνάς. Και συνεχίζει: «δεν μπορεί η πολιτεία να χτυπά το ελληνικό φαρμακείο επειδή δεν μπορεί να διορθώσει τις δικές της αδυναμίες και ελλείψεις στο σύστημα Υγείας. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο ανά πάσα στιγμή. Ο Π.Φ.Σ. έχει σαφείς προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων». Τέλος, οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι, εφόσον χρειαστεί, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *