Επιμένει το Κινέζικο Πρακτορείο για τα «ανησυχητικά επίπεδα θανάτων» στην Ελλάδα από γρίπη λόγω περικοπών. 49 όλο το 2013, έφτασαν τους 79 φέτος.

Δεύτερη συνεχόμενη ανταπόκριση απο την Αθήνα του Κινέζικου Πρακτορείου Xinhua, σχετικά με τα….

ανησυχητικά επίπεδα θανάτων απο γρίπη, που όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις οφείλονται κυρίως στις περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και στην αδυναμία των ευπαθών ομάδων να αγοράσουν εμβόλια

Προ ημερών, το Xinhua είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από τηγρίπη υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με το Πρακτορείο, οφείλεται στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού από φτώχεια και στις ανεπαρκείς εκστρατείες του τρέχοντος έτους για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, καθώς το υπουργείο έκοψε κονδύλια.

Ακόμη, το EURACTIV είχε αναφέρει σε άρθρο του ότι χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουνεμβολιαστεί ενώ επικρατεί σιωπή για το θέμα των ανασφάλιστων.

Οι θάνατοι από την έξαρση της γρίπης έφτασαν στους 79 στην Ελλάδα, οι ειδικοί φοβούνται περισσότερα περιστατικά.

03/06/2014

ΑΘΗΝΑ, 5 Μαρτίου (Xinhua) – Το ξέσπασμα της γρίπης στην Ελλάδα έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα με τους θανάτους να αυξάνονται σε 79 αυτό το χειμώνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Εντός των τελευταίων 24 ωρών πέντε ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με το στέλεχος της γρίπης Η1Ν1, πέθαναν από επιπλοκές, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα περισσότερα θύματα υπέφεραν από κάποια υποκείμενα νοσήματα, ενώ δεν είχαν εμβολιαστεί.

Μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχει εμβολιαστεί το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η έλλειψη πόρων στο σύστημα υγείας και η αδυναμία των ανθρώπων να πληρώσουν για τις ενέσεις κατά της γρίπης, τους άφησε εκτεθειμένους στη γρίπη.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι 217 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί με γρίπη φέτος, με 49 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πέρυσι η Ελλάδα είχε καταγράψει συνολικά 49 θανάτους από γρίπη.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών, που μπορεί να υπερβεί τους 100, μέχρι το τέλος του κύκλου της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα των ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ανήλικοι ή οι ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακές ή αναπνευστικές ασθένειες, να εμβολιαστούν και να πάρουν φάρμακα κατά της γρίπης, χωρίς καθυστέρηση, όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της γρίπης.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *