Η καρδιά της 49χρονης χτυπάει στο στήθος ενός 42χρονου

Η καρδιά της 49χρονης χτυπάει στο στήθος ενός 42χρονουΕυχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την εξεύρεση μοσχεύματος καρδιάς την …..
περασμένη εβδομάδα.

Τότε μια 49χρονη δασκάλα, καταγόμενη από την Καρδίτσα, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχασε τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού.

Με αίσθημα αλληλεγγύης και αλτρουισμού οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, χαρίζοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους. Η καρδιά πήγε στο «Ωνάσειο», όπου και έγινε μεταμόσχευση σε έναν 42χρονο, ο οποίος έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και έφερε σύστημα υποστήριξης της καρδιάς από τον Ιούλιο 2010.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τον Διοικητή κ. Ηλία – Δημοσθένη Σκυλλάκο και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Επαμεινώνδα Ζακυνθινό και τους Ιατρούς, την Επιμελήτρια Α κα Ελένη Κωσταδήμα και τον Επιμελητή Β κ. Ιωάννη Παπανικολάου για την εξεύρεση μοσχεύματος καρδιάς.

Χάρις στο ενδιαφέρον και την προσπάθειά τους, ένας συνάνθρωπός μας που έδινε μάχη επιβίωσης μέχρι τώρα, σήμερα βρίσκεται υγιής κοντά στην οικογένειά του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «δώρα ζωής» από την 49χρονη δασκάλα έλαβε επίσης ιατρική ομάδα από τα Ιωάννινα, η οποία αφαίρεσε τους δυο νεφρούς ενώ ιατρική ομάδα από το «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αφαίρεσε κερατοειδείς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *