Ν. Κούνδουρος …Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων ο Κούνδουρος λέει:
«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία πριν 7 μήνες ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα.
Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της…..
ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό.
Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.

Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;
Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. …
Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος….
Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα.
Πήδηξα έξω , τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας.
– Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Ν. Κούνδουρος είδε φως όταν κάηκε το δικό του σπίτι. Μέχρι τότε το φως που έκαιγε τα σπίτια των άλλων ίσως να το έλεγε ρατσισμό.
* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.
ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.
Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;
* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του.
** Η συνέντευξη Κούνδουρου έχει εξαφανιστεί από το «ηλεκτρονικό βήμα»
*Το Βήμα Κυριακής(3.4.2011) – σελ. Β2.10 – συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στον Γ. Ζουμπουλάκη

http://isites1.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

23 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η φτώχια και η εξαθλίωση κατασκευάζει τα «κτήνη». Ίδια συμπεριφορά θα μπορούσε να είχε επιδείξει και Έλληνας.
    Δεν χρειάζεται να πάθεις για να καταλάβεις ότι όντως δεν χωράμε τόσοι στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει «σκοτώνουμε τους αλλοδαπούς». Να σκοτώσουμε αυτούς που τους έβαλαν στη χώρα εξυπηρετώντας συμφέροντα, ναι θα συμφωνήσω. Αυτόν που κάνει την παράνομη πράξη καταδικάζω, όχι με το αποτέλεσμα που φέρνει η πράξη του.

    Υ.Γ. Τους συμφέρει να τα βάζουμε με όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους, τους καθαρά υπαίτιους. Τους συμφέρει να χωριζόμαστε σε χίλια στρατόπεδα, αριστεροί, ακροδεξιοί, ρατσιστές και μη. Δεν παίζουμε το παιχνίδι τους. Δεν κάνουμε ό,τι τους συμφέρει. Ένας είναι ο εχθρός, αυτούς πολεμάμε.
    Το βιογραφικό μου: Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

    Reply
  2. Ι.Π

    Ο γνήσιος Έλληνας είναι φύσει φιλόξενος. Αγκαλιάζει κάθε πονεμένο και πεινασμένο. Όμως ξέρει και να πολεμά…. και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κακόμοιρους πεινασμένους που ζητούν την βοήθειά μας. Έχουμε να κάνουμε με ΕΙΣΒΟΛΗ. Ας μη μας αναγκάσουν να αντιδράσουμε, όπως ξέρουμε πολύ καλά να το κάνουμε. Είναι καλό να μη σπρώχνεις κανέναν άνθρωπο πέρα από τα όριά του… ιδίως αν είναι γνήσιος Έλληνας.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ο φίλος 1.53 έχει δίκιο. Πολλές φορές άνθρωποι δειλοί, σκλάβοι, ραγιάδες, προσκυνημένοι ακόμη και αν τους δοθεί η αλήθεια αυτοί την αρνούνται. Τους είναι πιο εύκολο να συνεχίσουν να ζουν μέσα στις ίδιες ψευδαισθήσεις, παρά να τολμήσουν και να ελευθερωθούν.

    Είναι όπως συμβαίνει με κάποιους χρόνια φυλακισμένους που αν τους δοθεί η ελευθερία τους αυτοί θέλουν πάση θυσία να μείνουν στη φυλακή ακριβώς γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν με την ελευθερία τους.

    Μία τέτοια περίπτωση δυστυχώς αποδείχτηκε ο Μάινας

    Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι ελευθερόψυχοι, οι Έλληνες, οι οποίοι τολμούν και έχουν τη δύναμη να αναγνωρίσουν το λάθος τους και γίνονται μέσα από αυτή τη διαδικασία δυνατότεροι και σοφότεροι. Τέτοια περίπτωση είναι ο κύριος Κούνδουρος και ο 2.04 και τόσοι άλλοι που σχολίασαν παραπάνω και τόσα εκατομμύρια στην Ελληνική κοινωνία.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    2:04 αν είσαι ήρεμος μετά απο τέτοια στροφή και τέτοια συνειδητοποίηση σημαίνει οτι αδερφέ μου έχεις μετανοήσει ειλικρινά, πραγματικά, κυριολεκτικά. μετάνοια σημαίνει-οπως το λεει και η λεξη- αλλάζω μυαλό, μετα-νοώ. απο οσους ανθρώπους έχω γνωρίσει, οι μεγαλύτεροι στην ηλικία είναι όλο και πιο δυσκολο να πουνε ακριβως αυτη τη φράση που αποδίδεται στον Κούνδουρο "τέρμα οι εφηβικές μαλακίες", ακριβως διοτι εκεινη τη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με μια λανθασμενη πορεία αρκετών ετων και η επόμενη αναπόφευκτη σκέψη είναι "μα καλα ΤΟΣΟ καιρο τι σκεφτομουνα", δεδομενου οτι βλεπουν πως κινουνταν με λαθος πυξιδα. αν μετανοησει κανεις βρισκει τη δυναμη να αντιμετωπισει τετοια προσωπικη ηττα και προφανως η ψυχικη ηρεμια ειναι η μεγαλυτερη επιβραβευση για αυτο. αν εισαι στα χρόνια του ευγε και σε εσενα.
    Ειθε να μπορεσουμε οι Ελληνες να ελευθερωσουμε την πατρίδα μας.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ο φίλος 1.53 έχει δίκιο, όπως και ο φίλος 2.04.

    Ας δούμε την κατάσταση ως έχει. Μιλάμε για μία στρατιά από ρακένδυτους εισβολείς της πατρίδας μας. Οι σημερινοί δωσίλογοι είναι οι "αντιρατσιστές", οι ΜΚΟ και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν.

    Υπάρχουν κάποιοι (πολλοί λίγοι) αφελείς και πλανεμένοι συμπατριώτες μας από τη προπαγάνδα του καθεστώτος και των τεραστίων συμφερόντων (λαθρέποροι, πρεζέμποροι, έμποροι οργάνων, σωματέμποροι, παιδόφιλοι, μεγάλα κεφάλαια που αναζητούν δούλους και υποβάθμιση ολόκληρων γειτονιών, ξένες μυστικές υπηρεσίες…). Εύχομαι να ξυπνήσουν σύντομα και να μη χρειαστεί να περάσουν αυτοί ή μέλη της οικογένειάς τους μία τραυματική εμπειρία.

    Ας είμαστε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι. Ας σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    1.53 Δεν θα επρεπε οι ανθρωποι να νοιωθουν συντριβη απο αναιρεσεις στην ζωη τους γιατι το να αναιρεις σημαινει οτι εξελισεσαι πνευματικα γινεσαι σοφοτερος και πιο αληθινος. Ας μην μενουμε σε παλια στερεοτυπα γιατι ετσι ειχαμε μαθει. Τα δεδομενα αλλαζουν και αλλοιμονο αν μενουμε ταμπουρωμενοι σε παλια γραμματα, προσωπικα νοιωθω καλυτερα που ξυπνησα και δεν κοιμαμαι. Η ζωη προχωραει και αναλογα με τα γεγονοτα προχωραμε και εμεις. Σκεφτομαι αυτη την στιγμη οπως ακριβως και ο κουνδουρος.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Οπως καποιοι λετε σε αλλο αρθρο να παμε στην κερατεα για να βοηθησουμε,το ιδιο πρεπει να κανουμε ολοι και να ειμαστε παροντες στους κατοικους του αγιου παντελεημονα και να δωσουμε μαχη για να διωξουν τα αποβρασματα απο την Ελλαδα.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥ. ΛΙΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΠΟ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ.

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΚΟΣΑΡΗΔΕΣ.

    ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΣ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ….

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΕΣ ΜΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
    ΧΥΤΑ,ΧΥΤΥ,ΑΠΕΡΓΟΙ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ,ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ!
    ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ,ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ!
    ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    …και πηγε και το σιχαμα ο παπανδρεου μαζι με τ'αλλα κομματοσκυλα και τους εδωσε ψηφο.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    O Έλληνας δεν προνοεί.
    Πρέπει να πάθει για να μάθει.
    Όλα την τελευταία στιγμή.
    Και μετά τρέχει για να φτάσει
    κακοτοπιές και δύσκολες καταστάσεις
    να αλλάξει

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ 5,12 .

    Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ….

    ΝΑΙ ….

    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ….

    ΚΑΙ ΞΕΡΗΣ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ (ΟΙ ΞΕΝΟΙ)ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ….ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ.

    ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

    ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΛΑΘΡΟΜΕΝΑΝΑΣΤΗΣ.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 4:59.
    ΓΙΆΥΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ. ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΙ?

    Reply
  17. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ (ΠΡΙΝ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΆΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΟΣΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ (ΜΕΣΩ Μ.Κ.Ο), ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟ 2% ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟ 98%;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *