Φουλ μηχανές για την 4η δόση

Διαλύεται η αγροφυλακή, σε ΥΠΑ και Πυροσβεστική οι πιλότοι της πρώην Ο.Α.

Τάχιστη προώθηση του κυβερνητικού έργου εντός των επόμενων 100 ημερών ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα στελέχη της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ενδεικτικό της σπουδής με την οποία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να……
προωθήσει αυτή τη φορά τις μεταρρυθμίσεις είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εισλήλθε στο υπουργικό κρατώντας από ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε εν περιλήψει τις σχετικές με το Μνημόνιο δράσεις που πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις επόμενες 100 ημέρες κάθε υπουργείο.

Πέραν τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η δημιουργία γενικής διεύθυνσης ανά υπουργείο, ο προϊστάμενος της οποίας θα έχει την εκτελεστική «ευθύνη» εφαρμογής των «απαιτήσεων» της τρόικας, βλέπε των συμπεφωνημένων στο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκαν και προωθούνται:

* η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες
* η απορρόφηση των πιλότων της πρώην ΟΑ πέραν της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε υπηρεσίες σχετικές με την εναέρια δασοπυρόσβεση
* Η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία «Επικουρικοί Πυροσβέστες», αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.

Επιπλέον στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες. Συζητήθηκε επίσης η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Θα πρέπει να γίνουν συγκρούσεις

Σκιαγραφώντας το πολιτικό κλίμα των επόμενων μηνών, ο Γιώργςο Παπανδρέου έδειξε να είναι προετοιμασμένος ότι οι αλλαγές θα φέρουν συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα: «Η φύση των αλλαγών είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο έτος που, πολιτικά, αλλά επιχειρησιακά τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα. Τώρα, πολιτικά είναι πιο βατά -αν θέλετε- βεβαίως, με κάποιες συγκρούσεις που θα πρέπει να γίνουν ή, εν πάση περιπτώσει, οι αλλαγές που θα κάνουμε μπορεί να συναντήσουν αντιστάσεις. Μακάρι να γίνουν μέσα σε ένα πνεύμα όλο και ευρύτερης συναίνεσης, αλλά θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές σε κάποιους τομείς».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δεν εγκατέλειψε το καράβι
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε εκ νέου στη διακυβέρνηση της ΝΔ: «Μια ακόμα παρατήρηση για την Ιρλανδία: παρότι συντηρητικός ο Μπράιαν Κόουεν, τον οποίο και γνωρίζω από τη θητεία μου ως ΥΠΕΞ παλαιότερα, δεν ακολούθησε αυτό που έκανε ο Έλληνας ομόλογός του -ο κ. Καραμανλής- μπροστά σε παρόμοια κρίση. Είπε «αναλαμβάνω την ευθύνη, προτείνω διαρθρωτικές αλλαγές και ένα δύσκολο πρόγραμμα, θα το περάσω στο Κοινοβούλιο, θα περάσω τον προϋπολογισμό και μετά θα πάω σε εκλογές». Δηλαδή, δεν εγκατέλειψε το καράβι, πετάγοντας μια βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση. Μάλιστα, θέλησε να πάρει πάνω του την ευθύνη, ώστε και η επόμενη κυβέρνηση να μην φορτωθεί τα λάθη του παρελθόντος. Σαφώς, πρόκειται για μια άλλη, χαρακτηριστική διαφορά μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας».

Πολιτικό Συμβούλιο αύριο

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει στην Ιπποκράτους το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου καθώς φουντώνουν οι εσωκομματικές φωνές κυρίως λόγω των σκληρών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση για την δημοσιονομική εξυγίανση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε επανασύνταξη δυνάμεων και συντονισμό, εν όψει της δύσκολης περιόδου που ξεκινά με την ψήφιση του προϋπολογισμού και έως ότου πραγματοποιηθεί η επόμενη αξιολόγηση της Τρόικας. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε «ανασχηματισμό» του Πολιτικού Συμβουλίου.

ethnos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΕΩΣ,ΑΝΕΥ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΔΙΚΙΝΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ(ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 18.428.430 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΛΤΑ.ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙ ΝΕ ΤΟΥ!!!!! ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ.ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ 660.000 ΕΥΡΩ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ
    [ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΟΛΑ Ε?]

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Καλά είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσο ΜΑΛΑΚΑΣ που να πιστεύει πως ο ΓΑΠ θα αυτοκτονήσει εξαφανίζοντας το κομματικό κράτος; Ρε τι μαλάκες υπάρχουν. Και μετά ρε ξεφτέρι ποιός θα τους ψηφίζει;

    Α ρε θύμα, α ρε ψώνιο, α ρε σύμβολο αιώνιο
    αν ξυπνήσεις μονομιάς θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΧ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΦΟΥΛ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΞΑΝΑ ,ΠΟΣΟ! ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΣ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!! ΤΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΙΩΘΩ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΤΣΙ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΒΙΑΖΩΝΤΕ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΗ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΗ..

    ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΚΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΙΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ…

    ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΣΟΑΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Απολύσετε τώρα τους Δημοσίους Υπαλλήλους που περισσεύουν

    έτσι να βλέπω ΠΑΣΟΚΟΥΣ στην ανεργία να τρελένομαι ….

    Ζήτω ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που θα διώξει τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που προσέλαβε ο Κινέζος

    Γιατί την εκτός από την υπογραφή και την ψωλή μας προσέχουμε και που ρίχνουμε την ψήφο μας

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Βρε το ψευταρά,ποιός πίστευε ότι είχε σκοπό να διαλύσει το σύμπαν χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού?Σαν αλεπού ο παμπόνηρος με συμβούλους ανθέλληνες ξεκίνησε το ξεχαρβάλωμα των πάντων.Τώρα πριν πέσει δοκιμάζει τις αντοχές του ο αχρείος και εξαρθρώνει ό,τι απέμεινε.Στο τέλος θα έχει αφήσει ένα κράτος διαλυμένο,μια Ελλάδα υπερχρεωμένη,που θα της έχουν αρπάξει τσάμπα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της,τον ορυκτό πλούτο της,και ένα λαό χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα με μισθούς Κίνας πάμφτωχο και απελπισμένο.Ενώ θα έχει παραχωρήσει τα πάντα σε Τούρκους και Σκοπιανούς ικανοποιώντας τη θέληση των ισχυρών σιωνιστών Αμερικανών και σιωνιστών Ευρωπαίων.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ!!!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΩΝΤΑΙ…ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ?

    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ?

    ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΣΟΝΟΥΠΩ?

    …ΛΕΩ ΤΩΡΑ…ΕΓΩ…

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΜΑ ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΩΝΤΑΙ…ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ????

    ΜΗΠΟΣ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΣΟΝΟΥΠΩ? ΛΕΩ…ΜΗΠΟΣ???

    Reply
  10. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 100 ΗΜΕΡΕΣ.
    ΑΡΕ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ ΤΖΕΦΡΥ ΕΥΧΩΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΣΟΥ, (ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ).

    ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΖΗΤΩ Το Δι Νε Του!!!!!!!!!!!!!
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *