Μπαγίς: Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου


«Η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές. Η Ελλάδα είναι φίλη», δηλώνει ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σημερινή.
«Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους», λέει, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του….
Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Έτσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου». «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης», σπεύδει να διευκρινίσει.
Ο κ. Μπαγίς χαιρετίζει την πρόταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για ευρωτουρκική σύνοδο κορυφής το 2011: «Αυτό που πρότεινε ο καλός μου φίλος Δημήτρης, είναι πολύ καλή ιδέα. Θα έπρεπε να προσκαλούν την Τουρκία σε όλες τις συνόδους του Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις».
Ακόμη, τονίζει ότι «ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύπρο. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».
Επίσης, επικρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τη στάση του στο Κυπριακό και τις δηλώσεις του ότι, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν ούτε και οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
Ο κ. Μπαγίς υπογραμμίζει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα στο Κυπριακό: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα».
Ακόμη, καλεί την ΕΕ να αρχίσει εμπορικές σχέσεις με τη «Βόρεια Κύπρο» και δηλώνει πως μόνο έτσι η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της, σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
«Την ίδια ημερομηνία το αεροπλάνο της Λουφτχάνσα να φύγει από τη Γερμανία, να προσγειωθεί στο Ερτζάν και την ίδια στιγμή το ελληνοκυπριακό αεροπλάνο να φύγει και να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη. Μπορούμε να το κάνουμε. Και μάλιστα να μπει στο αεροπλάνο κι ο Χριστόφιας. Να έρθει στην Κωνσταντινούπολη και να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά», λέει ο κ. Μπαγίς.

Αντίδραση Λευκωσίας
«Ο Εγκεμέν Μπαγίς αναποδογυρίζει την όλη εικόνα της Τουρκίας», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα εκπλήξεις από την Άγκυρα, αλλά ούτε και κινήσεις για λύση του κυπριακού.
Επίσης, τόνισε ότι η Τουρκία έχει υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι η Ένωση προς την Τουρκία. Αυτό που πρέπει να κάνει η Τουρκία, είπε ο κ. Στεφάνου, είναι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

23 Comments

  1. Ανώνυμος

    Συνεκμετάλλευση 50-50 του Πάγκαλου, που είναι πιό φαρδύς και από το Αιγαίο. Ή του Μπενιζέλου, που θέλει να μειώσει τον αριθμό του Στρατού μας.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ΚΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ 50% ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ
    ΜΗ ΤΡΩΓΟΣΑΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ..ΤΩΡΑ…ΟΤΑΝ ΤΡΩΓΑΝ ΠΙΝΑΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΑΝ ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ……….

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΦΕΥΓΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.

    ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    O Mπαγις είναι πολύ Μπαγασ..ας. Εγώ λέω να τους δώσουμε το 80% του Αιγαίου. Η τουρκία έχει 7 φορές των πληθυσμό της Ελλάδας. Να τους δώσουμε το 80% του Αιγαίου και το υπόλοιπο 20% στις ΗΠΑ και να κρατήσουμε τη Γαύδο και το Αγαθονήσι. Να δώσουμε όλα τα υπόλοιπα. Να ξοφλήσουμε τους Γερμανούς με την Μύκονο, που την επωφθαλμιούν καθότι αδελφάρες, και τους Εγγλέζους με το Φαληράκι και το Λαγανά. Να κρατήσουμε για μας την λαγάνα με τις ελιές. Ακόμη να φτιάξουμε τζαμιά, πολλά τζαμιά παντού στο Αιγαίο, σε όλα τα νησιά, για να προσεύχονται οι αδελφοί μας μουσουλμάνοι. Είναι ντροπή η Κέρκυρα και η Μύκονος να μην έχουν από δυό τζαμιά εκάστη. Και επίσης και η Λέρος και το Καστελόριζο και η Σάμος και η Λέσβος, όπου πολλοί αδελφοί μας μουσουλμάνοι μετανάστες καταφθάνουν καθημερινά, πρέπει να αποκτήσουν τεμένη για να έχουν ένα μέρος να δοξάσουν τον Αλλάχ που έφτασαν σώοι και αβλαβείς στην φιλόξενη γη του Ελλαδιστάν. Λοιπόν να τους δώσουμε το 80% του πετρελαίου μας, και 80 τζαμιά για να προσέρχονται περισσότεροι και να προσεύχονται. Έτσι δεν θα έχουμε μόνο 2 εκατομύρια μουσουλμάνους στη φιλόξενη γη του Γιουνανιστάν. Τα δύο εκατομύρια θα γίνουν τέσερα, έξι, και δώδεκα επειδή με τη βοήθεια και του Αλλάχ κάνουν πολλά παιδιά.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΧΙ 50-50 ΑΛΛΑ 90 -10 ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΠΑΕΙ (ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ) ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ,,,ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΑΠΟΧΗ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Σύμφωνα με τον πρέσβη της Μόσχας στην Άγκυρα, Βλάντιμιρ Ιβανόφσκ η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας μέσα στο 2013 και συνεπώς θα διαθέτει τον πρώτο επιχειρησιακά ενεργό αντιδραστήρα, το 2018. Ακολούθως τρεις ακόμα μονάδες αναμένεται να κατασκευαστούν, στο εν λόγω εργοστάσιο. Υπενθυμίζεται πως το συνολικό πρόγραμμα αναμένεται να αγγίξει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16124&Itemid=138

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ ΜΕΜΕΤΗ ?? ΘΕΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ??? ΤΟΤΕ ΜΟΛΟΝ ΛΑΒΕ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΑΣ Κ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΣΑΣ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ ΜΕΜΕΤΙΑ

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
    ΤΟ 50-50 ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ
    ΚΑΝΑΟΝΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ 80-20 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1821

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Τη 50-50 ΡΕ;;; Επειδή έχεις τον ΤΖΕΦΡΕΥ ΕΒΡΑΙΟ_ΜΑΣΩΝΟ_ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ,νομίζεις οτι θέλεις θα το πάρεις;;;Νύχτα θα φύγεις ΤΖΕΦΡΕΥ το ΑΚΟΥΣ;;Έτσι και κάνεις καμιά Μ@λ@ΚΙ@ τέτοια..Το γουδί θα είναι παράδεισος, σε αυτό που θα σου συμβεί!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *