Πρόστιμα 50.000 ευρώ για παράνομες ενοικιάσεις βιλών σε τουρίστες

Άρχισαν να βεβαιώνονται κατόπιν ελέγχων οι πρώτες παραβάσεις που επιφέρουν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες βιλών και επαύλεων που ενοικιάζουν παράνομα τις ιδιοκτησίες τους σε τουρίστες.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν έχουν νομιμοποιήσει την τουριστική χρήση των βιλών τους να και υπάρχει σχετική διαδικασία για να καταστεί εφικτό αυτό από φέτος, έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που εντοπίστηκε στη Σαντορίνη, όπου βίλα μισθωνόταν μέσω ιστοσελίδας έναντι 400 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών, που ξεπερνά πλέον τους 2.000, έχει κινήσει την απλοποιημένη διαδικασία και έχει λάβει ειδικό σήμα λειτουργίας για τις βίλες και τις επαύλεις τους. Τα έσοδα από τις μισθώσεις των εν λόγω βιλών που εισήλθαν από φέτος στην πραγματική τουριστική οικονομία υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Τώρα στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών βρίσκονται οι αγγελίες που δημοσιεύουν οι παρανομούντες σε ξένες σελίδες ενοικίασης καταλυμάτων, ενώ νέοι έλεγχοι αναμένεται να γίνουν σε δημοφιλείς προορισμούς όπως για παράδειγμα στη Μύκονο και στην Κρήτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *