Αποδείξεις: Στις ελληνικές καλένδες το 50% – Συνεχίζεται το «γράψε-σβήσε»

Τρόπους αναδίπλωσης αναζητεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο των αποδείξεων, λόγω των έντονων αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει για το….

σχεδιαζόμενο σύστημα συλλογής τους. Το συνεχές “γράψε-σβήσε” υποδηλώνει για ακόμη μια φορά έλλειψη σχεδιασμού και στόχευσης, γεγονός που οδηγεί το υπουργείο σε σπασμωδικές κινήσεις, σε μια -ανεπιτυχή όπως αποδείχτηκε- προσπάθεια να κλείσουν όπως-όπως το εν λόγω μέτρο.

Ως εκ τούτου και λόγω των οργισμένων αντιδράσεων το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την πρόταση να ισχύει το 50% της αξίας των αποδείξεων που αφορούν σε σούπερ μάρκετ ή πρατήρια καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως εναλλακτική λύση η εξαίρεση των χαμηλοσυνταξιούχων από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων στο 10% του εισοδήματος τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής απάντηση για το εάν θα ισχύσει το ίδιο και για τους χαμηλόμισθους.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει ήδη την υποβολή προτάσεων και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η περιβόητη απόφαση εφόσον συναινέσει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα η τρόικα ασκεί πιέσεις προκειμένου να μειωθεί το μείζον ζήτημα της φοροδιαφυγής. Σε αυτό το πλαίσιο παραμένει ανοιχτό το μέτωπο των νέων φορολογικών προστίμων, καθώς πριν καλά- καλά ξεκινήσει η εφαρμογή τους, έχουν δεχθεί ομοβροντία πυρών από ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις αλλά και από λογιστές- φοροτεχνικούς, που σημειώνουν ότι οι ποινές είναι εξοντωτικές ακόμα και για μικρές παραβάσεις, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή κλιμάκωση.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *