Εντοπίστηκαν 512 νεκροί πιγκουίνοι !

512 νεκρούς πιγκουίνους εντόπισαν οι αρχές της Βραζιλίας, προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια που τους οδήγησαν στον μαζικό θάνατο.
Ο….
πιγκουίνος του Μαγγελάνου, Spheniscus magellanicus, είναι ένας πιγκουίνος της Νότιας Αμερικής, αναπαράγονται στην παράκτια Αργεντινή, τη Χιλή και τις Νήσους Φόκλαντ, κάποια μεταναστεύουν έως και τη Βραζιλία.
Την Παρασκευή 13 Ιούλη 2012, μεταξύ των…..
πόλεων και Tramandai Cidreira (όπου και ο κόκκινος κύκλος στον χάρτη που ακολουθεί) στη νότια Βραζιλία, οι θαλάσσιοι βιολόγοι από το κέντρο των παράκτιων και θαλάσσιων Σπουδών (Ceclimar) συγκέντρωσαν 30 δείγματα ιστού από 512 νεκρούς πιγκουίνων του Μαγγελάνου που ξεβράστηκαν στις παραλίες. Η ανάλυση θα γίνει στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο Αλέγκρε.
Κανονικά οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου ζουν κοντά νότια Αργεντινή και τη Χιλή και μεταναστεύουν έως το Σάο Πάολο, Βραζιλία (χάρτης κίτρινο κύκλο), μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες πριν πεθάνει 512, το BBC ανέφερε ότι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου απρόσμενα εμφανίστηκε από την πορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο (χάρτης πράσινο κύκλο), ικανοποιώντας τους κατοίκους και τους τουρίστες που μαζεύονται στην παραλία να τους θαυμάσουν. Πρόσφατα όμως πολλοί από τους πιγκουίνους εμφανίστηκαν άρρωστοι και έπρεπε να διασωθούν. Το περίεργο είναι πως οι νεκροί πιγκουίνοι που εξετάστηκαν μέχρι σήμερα δεν φέρουν σημάδια τραυματισμού, η πείνας, ή ακόμα και λεκέδες από πετρέλαιο.
Μπορεί να χρειαστεί ένας μήνας για να μελετηθούν οι ιστοί που περισυνέλεξαν από την αυτοψία για να καθορίσουν αιτία θανάτου των 512 που βρέθηκαν μαζί.
Κύρια τροφή τους είναι τα μικροσκοπικά ψάρια και μαλάκια. Οι Πιγκουίνοι υπάρχουν στην γη περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρόνια, αλλά τον 21ο αιώνα η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση απειλεί την επιβίωσή τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *