Και πάλι πρόεδρος της Βραζιλίας η Ντίλμα Ρουσέφ – Κέρδισε με ποσοστό 51,4%

Με ποσοστό 51,4% η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ επανεκλέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Ο μεγάλος της αντίπαλος στο δεύτερο γύρο των εκλογών Αέσιο
Νέβες συγκεντρώνει το 48,6% των ψήφων, με καταμετρημένο το 99% του σώματος, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Η Ρουσέφ είναι στην προεδρία της χώρας από το 2010 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις πολιτικές της προς τα λαϊκά στρώματα.  Μετά τη νίκη της δήλωσε ότι προτεραιότητά της στη δεύτερή της θητεία ως πρόεδρος της χώρας αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υποσχέθηκε πως θα συνεργαστεί με το κογκρέσο σχετικά με τις αλλαγές που είναι απαραίτητο να γίνουν στη χώρα.

Υποσχόμενη προς τους οπαδούς της πως θα είναι «καλύτερη πρόεδρος από την προηγούμενη τετραετία», κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της η Ρουσέφ επανέλαβε τη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία και τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Νωρίτερα, ο μεγάλος της αντίπαλος στο δεύτερο γύρο των εκλογών Αέσιο Νέβες, παραδέχτηκε την ήττα του, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές της παράταξής του, μετά την ολοκλήρωση του 99,66% της καταμέτρησης των ψήφων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *