Απίστευτο! Μια και μόνο παράβαση του ΚΟΚ στοίχισε του στοίχισε… 54.000 ευρώ!

Την επόμενη φορά που η τροχαία θα σας βεβαιώσει παράβαση και θα κόψει κλήση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ξανασκεφτείτε το. Υπάρχουν και χειρότερα.

Την απάντηση στο πόσο χειρότερα, δίνει ο φινλανδικός Τύπος που δημοσιεύει την περίπτωση του επιχειρηματία Reima Kuisla, ο οποίος είχε την ατυχία να υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά πολύ και η τοπική τροχαία να βεβαιώσει την παράβαση.

Πόσο του ήρθε το… μπουγιουρντί; 54.000 ευρώ γιατί έτρεχε με 64 μίλια την ώρα ενώ το όριο ήταν 50 μίλια την ώρα! Πριν βιαστείτε να αμφισβητήσετε την εγκυρότητα του ισχυρισμού πρέπει να μάθετε πως στη Φιλανδία το ύψος της κλήσης εκδίδεται έπειτα από υπολογισμό της ταχύτητας του παραβάτη αλλά και το… ετήσιο εισόδημά του!

Ο Reima Kuisla βγάζει 6,5 εκατομμύρια ετησίως και τελικά το φινλανδικό κράτος εισέπραξε από την «αθώα» (για τα ελληνικά δεδομένα) παράβασή του, 54.000 ευρώ.

Όπως μεταδίδει το BBC, o Kuisla παραπονέθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook όπου έγραψε ότι σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει τη χώρα και να πάει να εγκατασταθεί αλλού.

“Είναι αδύνατο να ζεις στη Φινλανδία αν είσαι από εκείνους που έχουν υψηλά εισοδήματα και περιουσία”, έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το… ρεκόρ κλήσης έχει βεβαιωθεί στην Ελβετία το 2010 από έναν οδηγό Φεράρι. Τότε, πλήρωσε 270.000 ευρώ γιατί είχε περιουσία άνω των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγη athens magazine

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *