ΥΠΟΙΚ: Για να πιάσει το στόχο πρέπει να εισπράττει 5,8 δις. ευρώ το μήνα!

Οι «μαύρες» τρύπες στο ταμείο των εσόδων, αναγκάζουν το οικονομικό επιτελείο να ψάξει συνολικά 23,414 δισ. ευρώ ή 5,8 δις. ευρώ το μήνα μέχρι το Δεκέμβριο για να πιάσει το στόχο των 54,042 δισ. ευρώ στο κλείσιμο της….
χρονιάς.

Παρά την αύξηση εσόδων τον Αύγουστο, για δεύτερο συνεχή μήνα, μετά από έξι μήνες μείωσης, η εικόνα των εσόδων παραμένει αρνητική. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το ΥΠΟΙΚ το ποσοστό της αύξησης είναι μόλις 1,7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010.

Η εικόνα των εσόδων με ποσοστά έχει ως εξής: στο οκτάμηνο καταγράφεται μείωση εσόδων κατά 5,4% όταν ο στόχος στο σύνολο του έτους αφορά αύξηση κατά 5,6%.

Όλα αυτά την ώρα που οι χθεσινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ΥΠΟΙΚ «κώλυσαν», καθώς αναμένεται αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος κατά 1 μονάδα για το 2011 και η τρόικα πιέζει για νέα μέτρα που υπολογίζονται σε 2,5 δις. ευρώ.

Τέλος τα στοιχεία από το μέτωπο της ύφεσης είναι απογοητευτικά, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει λόγο για ύφεση άνω του 4,5% το 2011 και κίνδυνο ύφεσης και το 2012.

http://www.newscode.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *