Ακυρώθηκαν 5.800 κρατήσεις μέσα σε 24 ώρες από ξενοδοχεία της Αττικής


Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου που ακολούθησε τα τραγικά επεισόδια, συγκέντρωσε «5.800 περίπου ακυρωμένες νύχτες από ξενοδοχεία, των οποίων ο αριθμός δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής».
Η Ενωση εκτιμά επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος «κάθε βδομάδα που περνάει να χάνουμε πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009».

Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως δεν είναι η καλύτερη στιγμή για τον απολογισμό των ζημιών και την ανάλυση του αδιέξοδου στο οποίο έχει βρεθεί η Αθήνα ως …

… προορισμός και καταδικάζει -με οργή και θλίψη- την αποτρόπαια πράξη των ατόμων εκείνων που έκοψαν το νήμα της ζωής τριών συνανθρώπων μας.

«Χρέος όλων είναι, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να προστατεύσουμε τον τουρισμό, το μοναδικό ίσως αναπτυξιακό βραχίονα που μπορεί να ανταμείψει τις θυσίες στις οποίες όλοι καλούμαστε να υποβληθούμε» υπογραμμίζει η ΕΞΑΑ.
Η ΕΞΑΑ, τέλος, απευθύνει έκκληση στα τηλεοπτικά κυρίως ΜΜΕ να σταματήσουν να αναμεταδίδουν τις ίδιες και τις ίδιες εικόνες καταστροφής και βίας στην πόλη μας και να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εικόνας της ζωής στην Αθήνα.

«Η επανάληψή τους κάνει πλέον ουσιαστική ζημιά και στο ηθικό όλων μας, αλλά και στην εικόνα του προορισμού διεθνώς» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *