5 συμβουλές για να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση

Πρώτη μέρα στη νέα δουλειά; Ακολουθήστε τις συμβουλές για να αφήσετε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις

1. Πηγαίνετε νωρίς στο γραφείο

Δεν είναι μυστικό: αν κάποιος αργήσει να πάει την πρώτη του μέρα στην καινούργια δουλειά, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την… “υστεροφημία” του. Φροντίστε να…
μάθετε την ώρα που θα πρέπει αν είστε στο γραφείο και για να κερδίσετε ακόμα πιο πολλούς πόντους, πηγαίντε ένα τέταρτο με μισή ώρα νωρίτερα. Έτσι θα δείξετε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη δουλειά σας και ότι είστε συνεπείς και οργανωμένοι.

2. Ντυθείτε ανάλογα

Λογικά πριν αρχίσετε τη δουλειά, θα έχετε πάει για την συνέντευξη, οπότε θα έχετε παρατηρήσει τον τρόπο που ντύνονται οι υπόλοιποι υπάλληλοι. Φροντίστε, λοιπόν, να υιοθετήσετε το ανάλογο στυλ του γραφείου: αν το κλίμα είναι πιο “χαλαρό” και οι περισσότεροι κυκλοφορούν με τζιν και T shirt, θα φανείτε γελοίος αν βάλετε κοστούμι και γραβάτα -όπως και το αντίθετο, φυσικά!

3. Συμπεριφερθείτε με ευγένια

Μπορεί κάποιοι εκεί μέσα να μην θυμούνται σε ποια ακριβώς θέση θα δουλεύετε από εδώ και μπρος, αλλά αν κάνετε κάποιο αγενές σχόλιο, τότε θα το θυμούνται για την υπόλοιπη “θητείας” σας εκεί μέσα. Χωρίς να είστε… γλυκανάλατοι, προσπαθήστε να είστε χαμογελαστοί και καλοπροαίρετοι με όποιον συναντάτε, για να μην χαρακτηριστείτε ως ο “νέος αντιπαθητικός τύπος από το marketing”.

4. Μην παίρνετε πολύ θάρρος

Μπορεί όντως να έχετε μια πολύ καλή ιδέα για κάποιο project ή για οτιδήποτε αφορά τη δουλειά σας, αλλά καλό θα ήταν να μην αποκαλύψετε όλα τα μυστικά σας όπλα από την πρώτη μέρα. Αν αρχίσετε να προτείνετε αλλαγές, ακόμα κι αν η ιδέα σας είναι καλή, θα φανείτε λίγο αλαζόνας. Καλύτερα να περιμένετε λίγο καιρό, να κερδίσετε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των υπολοίπων και μετά να κάνετε τις προτάσεις σας.

5. Κάντε ερωτήσεις

Αν δεν ξέρετε κάτι ή αν δεν είστε σίγουροι ως προς το πως να φέρετε εις πέρας κάποια δουλειά, ρωτήστε! Για αυτό άλλωστε είστε εκεί, για να μάθετε πως δουλεύει η νέα εταιρία, και όχι να κάνετε του κεφαλιού σας! Μην νομίζετε ότι έτσι θα φανείτε ανόητοι και ανήξεροι. Καλύτερα να κάνετε μια ερώτηση παρά να πάρετε την πρωτοβουλία και στο τέλος να το κάνετε λάθος!

http://apasxolhshkaiergasia.blogspot.com/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *