Εκπαιδεύον​τας … κουκουλοφό​ρους στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (;)

Όσο κι αν πολλοί τα κακολογούν κι υποβαθμίζουν τον ρόλο τους, τελικά τα ελληνικά σχολεία παρέχουν πολύπλευρη και πολυδιάστατη εκπαίδευση στους μαθητές τους.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει στα παιδιά μας εφόδια με τα οποία να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα σημεία των καιρών το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων πρωτοτυπεί και πρωτοπορεί επιτρέποντας – και μάλιστα εκ της διευθύνσεως – τη δυνητική χρήση σκούφου κατά ……..
τη διάρκεια του μαθήματος ανάλογα με τη διάθεση του κάθε μαθητή.

Μπορεί σήμερα να πετούν γόμες ή χαρτόμπαλες, όμως αύριο ίσως χρειαστεί να πετάξουν μολότοφ. Ας μάθουν λοιπόν να το κάνουν σωστά, κρατώντας την ανωνυμία τους, σήμερα μ’ έναν απλό σκούφο, αύριο με μια κουκούλα. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την εγγραφή των καινούργιων μαθητών, θα παρέχεται δωρεάν σκούφος, σ’ όλους, αμέσως μετά τον αγιασμό.

Και φυσικά αρετές και αξίες όπως ήθος και σεβασμός τόσο προς τους συμμαθητές, όσο και προς τους δασκάλους τους, είναι, αν μη τι άλλο, παρωχημένες, αναχρονιστικές και δε συνάδουν με το προφίλ του σύγχρονου μαθητή. Όσο πιο αναιδής είναι κάποιος τόσο το καλύτερο. Θα βραβεύεται μάλιστα τούδε και στο εξής με ειδικό βραβείο που θα εκδοθεί εκ της διευθύνσεως με τίτλο ΑΙΕΝ ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΙΝ!!!

Σπεύστε λοιπόν και εσείς να εγγράψετε τα παιδιά σας. Τώρα, πριν σφίξουν …τα κρύα.

“Αναγνώστης”

Υ.Γ.

Ας μας δώσει αν θέλει κάποιος γνώστης της κατάστασης περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβουμε ακριβώς ποιό είναι το σκεπτικό των καθηγητών στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μας φαίνεται λίγο υπερβολική η άποψη του αναγνώστη, αν κρίνουμε μόνο από τους σκούφους, παρόλο που όπως παρουσιάζεται δημιουργούν μια ανομοιομορφία μέσα στην τάξη.

Πηγή: ClopYPastE.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *