Ο αριθμός των συνδρομών στην κινητή τηλεφωνία υπερέβη τα 5 δισ.


Ο αριθμός των συνδρομών στην κινητή τηλεφωνία υπερέβη για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα τα 5 δισεκατομμύρια, είναι δηλαδή επταπλάσιες απ’ όσες ήταν πριν από δέκα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη της σουηδικής εταιρείας Ericsson.
Ο αριθμός των συνδρομών αυξάνεται σήμερα κατά ….

2 εκατομμύρια την ημέρα, “σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα”, σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, η οποία είναι πρώτη παγκοσμίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
“Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ericsson που βασίζονται σε δεδομένα του τομέα, η πεντάκις δισεκατομμυριοστή συνδρομή καταγράφηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου” 2010, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
“Το έτος 2000, περίπου 720 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή ο αριθμός τους ήταν μικρότερος από τον αριθμό των χρηστών που υπάρχουν σήμερα μόνο στην Κίνα”, προσθέτει η Ericsson.
Ως συνδρομές χαρακτηρίζονται στην ανακοίνωση τόσο οι καθ’ αυτό συνδρομές όσο και οι προπληρωμένες προσφορές που είναι επίσης πολύ διαδεδομένες, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ericsson.

Όμως επειδή πολλές συνδρομές μπορεί να ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, ο αριθμός που ανακοινώθηκε από το σουηδικό όμιλο δεν σημαίνει ότι 5 δισεκατομμύρια πρόσωπα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο. Ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Οι συνδρομές στην τρίτη γενιά των κινητών τηλεφώνων 3G (Ίντερνετ κλπ.) αντιπροσωπεύουν 500 εκατομμύρια από το σύνολο (έναντι 360 εκατ. πέρυσι) και αναμένεται να φτάσουν το 2015 τα 3,4 δισεκατομμύρια.
Σύμφωνα με την Ericsson, το 80% των συνδέσεων στο Ίντερνετ θα γίνονται σύντομα μέσω κινητού τηλεφώνου.
nooz

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *