Τελευταία Νέα

Ποια είναι τα 5 ΛΑΘΗ που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας…

1) Δεν πρέπει να βρέχετε την οδοντόβουρτσα ή την οδοντόκρεμα. Είναι λάθος. Στόχος δεν είναι να βάλουμε πλυντήριο στο στόμα κάνοντας μια παχιά σαπουνάδα, αλλά να κολλήσουμε την οδοντόκρεμα πάνω στα δόντια απευθείας, τα οποία με τη σειρά τους θα απορροφήσουν συστατικά από αυτή.

Ταυτόχρονα, η οδοντόκρεμα θα βοηθήσει, ως ένα είδος λιπαντικού, ώστε οι τρίχες της οδοντόβουρτσας να μην είναι ικανές να γδάρουν τα δόντια.

2) Δεν πρέπει να βουρτσίζετε τις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών κάθετα με αυτά! Είναι λάθος. Όπως όταν θέλετε να τρίψετε ένα ξύλο, χωρίς να το καταστρέψετε, θα πρέπει να πάτε με τα «νερά» του και όχι κάθετα σε αυτά, έτσι και τα δόντια έχουν φορά βουρτσίσματος και αυτή είναι από τα ούλα προς τα δόντια και όχι κάθετα. Οι μασητικές περιοχές των δοντιών (οι περιοχές που μασάμε) είναι οι μοναδικές που μπορούν να καθαρίσουν με κάθετη κίνηση. Δονήσεις κάθετες με τα δόντια χρησιμοποιούνται στη bass technique.

3) Μην πιέζετε την οδοντόβουρτσα πολύ πάνω στα δόντια και τα ούλα. Ούτε να χαϊδεύετε με την οδοντόβουρτσα τα ούλα και τα δόντια χωρίς καθόλου πίεση. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορέσετε να καθαρίσετε το στόμα σας, αλλά παράλληλα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φθείρετε τα δόντια σας. Στη δεύτερη περίπτωση, απλά χάνετε το χρόνο σας, καθώς δεν καθαρίζετε τα δόντια και τα ούλα σας. Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να δουλεύει στα δόντια και τα ούλα με ελαφριά πίεση.

4) Μην σταματάτε να βουρτσίζετε αν κάποιο σημείο του ούλου ματώνει. Ό,τι ματώνει να το βουρτσίζετε περισσότερο. Το μάτωμα των ούλων κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος υποδηλώνει πιθανή ουλίτιδα. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας για να μπορέσει να καταπολεμήσει το αίτιο που προκαλεί την ουλίτιδα. Τα υγιή ούλα δεν ματώνουν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

5) Μην ξεπλένετε δυνατά το στόμα σας. Η οδοντόκρεμα ξεπλένεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα τα δόντια να μην προλαβαίνουν να απορροφήσουν το φθόριο, ιδιαίτερα αν έχετε συνηθίσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για λιγότερο από 2 λεπτά.

athensmagazine.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *