5 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε

Τα 5 παρακάτω τρόφιμα, τα οποία πρέπει να περιορίσετε ή να αποφύγετε εντελώς, μπορούν να αλλάξουν τη διατροφή σας και φυσικά, με την αποφυγή τους να μεταβάλουν τις συνήθειές σας προς το καλύτερο, για μία πιο υγιεινή ζωή!

1. Ζάχαρη
Καλό είναι να αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης στα ροφήματα, τους καφέδες και τα γλυκά. Περιορίστε την σταδιακά σε λιγότερα γραμμάρια και αν ο οργανισμός σας ζητάει κάτι γλυκό, καταναλώστε άλλες γλυκές άγλυκες τροφές που θα σας χαρίσουν ενέργεια, όπως η μαύρη σοκολάτα.

2. Λευκό αλεύρι

Όταν μιλάμε για λευκό αλεύρι εννοούμε λευκό ψωμί, κράκερ, ζυμαρικά και δημητριακά. Το λευκό αλεύρι χωνεύεται εξίσου γρήγορα όπως η ζάχαρη και παράγει την ανάλογη ποσότητα ινσουλίνης σε αντίθεση με το καστανό αλεύρι.

Προτιμήστε ολόκληρες νιφάδες βρώμης από σκούρο αλεύρι και καστανό ρύζι, προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.3. Λευκές πατάτες
Επιλέξτε γλυκοπατάτες αντί για λευκές πατάτες δεδομένου ότι περιέχουν μεγάλα ποσοστά βιταμινών και ανόργανων συστατικών που βοηθούν στην πέψη των υδατανθράκων.

4. Οτιδήποτε τηγανιτό

Τα περισσότερα τηγανιτά φαγητά περιέχουν λευκό αλεύρι όπως είναι οι τηγανιτές πατάτες. Αντί για τηγανιτά φαγητά, προτιμήστε φαγητά στη σχάρα. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο τυρί παρμεζάνα για μεγαλύτερη απόλαυση. Οι ψητές πατάτες για παράδειγμα, είναι καλές για την υγεία σας, νόστιμες και εξίσου θρεπτικές.

5. Λευκό ρύζι

Ακριβώς όπως το άσπρο ψωμί, το άσπρο ρύζι είναι ένα άλλο επεξεργασμένο προϊόν που απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό όπως και η ζάχαρη. Το καφέ ρύζι είναι μια θεσπέσια εναλλακτική λύση και ταυτόχρονα νόστιμο και φθηνό.

Όταν σταματήσετε να καταναλώνετε τρόφιμα όπως τα παραπάνω, θα παρατηρήσετε ότι θα χάσετε λίπος πολύ εύκολα. Θα παρατηρήσετε επίσης, ότι μπορείτε να νιώσετε χορτάτοι με μη επεξεργασμένα γεύματα και παράλληλα θα χάνετε περιττό βάρος, χωρίς να στερείστε κάτι. Αν και οι αλλαγές είναι πάντα δύσκολες στην αρχή, με απλά μικρά βήματα θα μπορέσετε να έχετε μία πιο ισορροπημένη και υγιεινή ζωή. Ξεκινήστε από τώρα!

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *