5 “συνήθειες” που αν πάτε σε άλλη χώρα ίσως να έχετε πρόβλημα

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να… ρευτείτε μετά από ένα γεύμα ή ότι θα προκαλούσε αναστάτωση το να αγγίξετε κάποιον σε κάποια ξένη χώρα; Δείτε διάφορα περίεργα που μπορεί να ισχύουν σε άλλες χώρες, έτσι ώστε να είστε ενήμεροι αν ποτέ τις επισκεφτείτε.

1. Το μάσημα τσίχλας δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση στο Λουξεμβούργο, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία, όταν κάποιος βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, καθώς θεωρείται αγενής συνήθεια. Στη Σιγκαπούρη θεωρείται σχεδόν παράνομο, λόγω της προσπάθειας που κάνουν μετά οι εργάτες να ξεκολλήσουν τσίχλες από το δρόμο.

2. Προσοχή με τους αγνώστους χρειάζεται αν βρεθείτε ποτέ στην Κορέα, καθώς θεωρείται αρκετά προσβλητικό να κοιτάξετε κάποιον στα μάτια (ειδικά αν είναι ανώτερος, ψηλότερος, μεγαλύτερος κ.ο.κ.), όπως και να τον ακουμπήσετε –εκτός και αν ανήκετε στην οικογένεια.

3. Φάγατε πολύ και θέλετε να… ρευτείτε; Δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς στην Κίνα και άλλες χώρες της Ανατολής, καθώς θεωρείται κοπλιμέντο προς τον σεφ, αφού δείχνει πως απολαύσατε το φαγητό σας.

4. Μην αφήνετε πουρμπουάρ σε Ιαπωνία και Κορέα, καθώς σε αυτές τις χώρες ισοδυναμεί με ελεημοσύνη και μπορεί να θεωρηθεί προσβολή κι εσείς να καταλήξετε… κυνηγημένοι από περήφανους σερβιτόρους των οποίων τον εγωισμό θίξατε χωρίς να το θέλετε.

5. Προτού κάνετε ένα δώρο ενώ βρίσκεστε στην Ιαπωνία ή τη Ρωσία, μετρήστε καλά. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, το να πάτε σε κάποια 4 τεμάχια από οτιδήποτε θεωρείται κακοτυχία, καθώς το 4 στα ιαπωνικά είναι “shi” και προφέρετε το ίδιο όπως η λέξη θάνατος. Αν προσφέρετε λουλούδια σε κάποιον/α στη Ρωσία, φροντίστε να είναι σε μονό αριθμό. Λουλούδια σε ζυγούς αριθμούς πάνε μόνο στις… κηδείες.

Πηγη πανδωρα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *