6 δικαστές για express διαδικασίες εκποίησης κατοικιών

Η κατοχική Κυβέρνηση του Κύπριου Τσολάκογλου σπάει το μορατόριουμ για μη πλήρωση των κενωθεισών θέσεων στη Δημοσία Υπηρεσία με το διορισμό 6 νέων…

δικαστών. Η εν λόγω απόφαση έχει σκοπό να κτυπήσει στο ψαχνό τον Κύπριο νοικοκυραίο και οικογενειάρχη, αφού οι νέοι δικαστές θα ασχοληθούν τάχιστα, αποκλειστικά και μονοθεματικά με την εκποίηση των κατοικιών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που είναι η εντολή των τροικανών δυνάμεων κατοχής.

Μετά την υποκλοπή των καταθέσεων προς όφελος της άνομης και αμαρτωλής τραπεζοκρατίας, που δεν έχει γίνει ούτε και στα πιο στυγνά ολοκληρωτικά καθεστώτα, έφτασε η ώρα του δευτέρου μέρους του σχεδίου που προνοεί την υφαρπαγή όλων των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών.

Τι λέτε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε θεατές στο ξεπούλημα και στο ξεκλήρισμα των περιουσιών των πολιτών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον εθνικό-κοινωνικό μας αφανισμό ;

Εδώ και τώρα απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην τροικανή τραπεζοκρατική κατοχή και τους εδώ εγκάθετους και εκπροσώπους της.

Οι αρλουμπολογίες του Κρίστη Κασάπη για την μείωση των επιτοκίων

Η ιδιότητα του ακαδημαϊκού δεν μπορεί να απαλλάξει τον οποιοδήποτε από δηλώσεις, ενέργειες και πολύ περισσότερο να του προσδώσει το οποιοδήποτε άλλοθι. Φαίνεται ότι ο ακαδημαϊκός νέος πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κύριος Κρίστης Κασάπης βγήκε και λίγο πολύ δουλεύοντας μας, ανακοίνωσε «την μείωση επιτοκίων». Αυτό το οποίο όμως ουσιαστικά μας έχει εξαγγείλει είναι μείωση κατά 1-2 % των τοκογλυφικών επιτοκίων. Συγκεκριμένα μείωση 2 % από το 14 % των πιστωτικών καρτών και 1 % από το 9 % των οικιστικών δανείων και μάλιστα πολύ επιλεκτικά.

Για πόσο τελικά θα μας εμπαίζουν και θα μας δουλεύουν με τις πάσης φύσεων αρλουμπολογίες;

ΥΓ: Οι κατάπτυστοι, ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι της δεκάρας των ποδηγετούμενων ΜΜΕ είναι περιττό να αναφέρουμε ότι ουδέν ανακάλυψαν και ουδέν σχολίασαν. Βλέπεται ο Βίκτωρας δεν αστειέυει. Παντού επεμβαίνει και αυστηρά προειδοποιεί.

Η ανακεφαλαίωση Ελληνικής και το φαλίρισμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας

Ακούσαμε ψες τον εκπροσωπούντα το μόνιμα βρισκόμενο σε σύγχυση και αντίφαση Αρχιεπίσκοπο, κύριο Γιάννη Χαριλάου να βγαίνει στα κανάλια και λίγο πολύ να «θριαμβολογεί» για το «μέγα επίτευγμα» της ανακεφαλαίωσης της Ελληνικής Τράπεζας. Ο κύριος Χαριλάου μεταξύ των πολλών αρλουμπολογιών και ανοητολογιών που εξέφρασε ήταν και το πληκτικό πλέον ανέκδοτο ότι τάχατε «…αποκαθίσταται η τραπεζική εμπιστοσύνη και η οικονομία παίρνει μπρός…». Απλά να επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ότι η Κυπριακή οικονομία έχει πεθάνει τη 15η Μαρτίου 2013 μέσα από το τραγικό εκείνο Eurogroup. Οι μόνιμες συνέπειες και προεκτάσεις της τότε συμφωνίας είναι το «τσιμέντωμα (κατά τον σύντροφο)» της ύφεσης και του σκοτώματος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών σε οτιδήποτε αφορά την Κυπριακή οικονομία. Όσον αφορά τις τράπεζες, τις εναπομείνασες δηλαδή, αυτές είναι είτε πτωχευμένες είτε οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση, αφού οι πολιτικές αποφάσεις δεν τους αφήνουν περιθώρια ανάκαμψης.

Γι’ αυτό ο κύριος Χαριλάου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν εκ των προτεινόντων του κυρίου Αναστασιάδη, αντί να μας εμπαίζει και να μας παραπλανεί να μας απολογηθεί εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για το ότι επί εποχής τους έχουν ξεκληρίσει και φαλιρίσει ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία που ήταν η εδώ και αιώνες εναπόθεση των δωρεών των πιστών. Και κάτι άλλο. Να σταματήσουν να παίζουν και να εμπορεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού με την έκθεση και λιτάνευση των ιερών οστών των αγίων, το οποίο αποτελεί ασέλγεια και ιεροσυλία κατά της πίστης και της εκκλησίας.

Παντελής Νικολαϊδης
www.pantelis.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *