Τελευταία Νέα

Στην πατρίδα τους 607 αλλοδαποί

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Σε πάτρια εδάφη επέστρεψαν το Φεβρουάριο 607 αλλοδαποί, στα πλαίσια της επιχείρησης για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης…

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους 39.672 αλλοδαποί (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας)

Ειδικότερα 254 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (74 άτομα), το Πακιστάν (50 άτομα), τη Ρουμανία (22 άτομα), την Αλγερία (20 άτομα), τη Γεωργία (17 άτομα) και την Ινδία (7 άτομα).

Για τους παραπάνω αλλοδαπούς είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις ή με ειδικές πτήσεις charter από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, οι 71 από τους πολίτες Αλβανίας και τρεις Βούλγαροι επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Φεβρουάριος 2014), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 353 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.

Με τις επιστροφές του μηνός Φεβρουαρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 14.257 άτομα.

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά 39.672 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια).

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *