Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών και συνταξιούχων – Ξεπέρασαν τα 65,9δισ. ευρώ

Με καταιγιστικούς ρυθμούς εξακολουθούν να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και λοιπών … κοινών θνητών προς την Εφορία. Στο τέλος Απριλίου υπερέβησαν τα ……
65,9 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας ένα ακόμη ρεκόρ. Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2014, στο συνολικό ποσό των ανεξόφλητων χρεών προς το Δημόσιο προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4,32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 962 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, 1,394 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, 1,206 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 763 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο!

Βασική αιτία για την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε δυσθεώρητα ύψη είναι η οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν οδηγηθεί εκατομμύρια μικρομεσαία νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την επιβολή των επαχθών δημοσιονομικών μέτρων του Μνημονίου. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια υπερχρεωμένοι φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στον καταιγισμό των υπέρογκων «χαρατσιών» τα οποία επιβάλλονται κατ’ εντολή της τρόικας των δανειστών.

Την ίδια ώρα που οι απλοί πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπερχρεώνονται από τα υπέρογκα «μνημονιακά» χαράτσια που τους επιβάλλονται… αφειδώς, οι ρυθμοί διενέργειας των φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες εμπλέκονται οικονομικά ισχυροί παράγοντες της χώρας, είναι πιο αργοί κι από της… χελώνας, με συνέπεια τα έσοδα που έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το Δημόσιο από αυτόν τον τομέα «δράσης» να είναι πενιχρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ έχουν αποσταλεί ήδη από τα έτη 2011 και 2012 στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών «λίστες» με περίπου 26.000 υποθέσεις οικονομικά ισχυρών προσώπων υπόπτων για φοροδιαφυγή, στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους βρίσκονταν σε εξέλιξη μόνο 1.307 έλεγχοι, ενώ είχαν ολοκληρωθεί μόλις 116 έλεγχοι από τους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ και τελικά εισπράχθηκαν μόνο 15,2 εκατ. ευρώ!

Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών:………………………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *