Γαλλία: «Αποτυχία» ο Σαρκοζί, σύμφωνα με το 66% των Γάλλων


Το 66% των Γάλλων θεωρεί «αποτυχία» τα τρία χρόνια της προεδρίας του Σαρκοζί όπως προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση. Παράλληλα, στην έρευνα του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων ViaVoice σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του Νικολά Σαρκοζί «δεν ήταν πότε τόσο καταστροφικά όσο μετά την εκλογή του».
Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει άσχημη γνώμη για τον Σαρκοζί, ενώ μόνο το 35% έχει θετική γνώμη. Όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν σταθεροποιήθηκε στο…

.
… 47%. Ο Φρανσουά Μικέ Μαρτί, του ViaVoice σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας ότι «αυτή η δυσπιστία προς το Νικολά Σαρκοζί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις εκτιμήσεις για τα τρία χρόνια της προεδρίας του». Μόλις το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί επιτυχημένη τη θητεία του Γάλλου προέδρου.

Το 70% των Γάλλων προσάπτουν στο Σαρκοζί «την έλλειψη αποτελεσμάτων», ενώ το 61% θέτει συνεχώς σε αμφισβήτηση «την παρουσία του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», το 60% «τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του» και το 57% «το προσωπικό του ύφος». Η μείωση της δημοτικότητας του Νικολά Σαρκοζί, τον περασμένο μήνα, συνέπεσε με την ήττα του στρατοπέδου του, απέναντι στην Αριστερά, κατά τη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών, σε τέτοιο βαθμό που ορισμένοι αξιωματούχοι της δεξιάς αμφιβάλλουν για την ικανότητα του να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2012.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Απριλίου μέσω τηλεφώνου σε δείγμα 1.010 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *