ΟΗΕ: Πάνω από 670 χιλιάδες άτομα στην Ουκρανία χρειάζονται τρόφιμα

Πάνω από 670 χιλ. άτομα στην Ουκρανία, 90% από τα οποία διαμένουν στις αυτοκηρυχθείσες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ επειγόντως χρειάζονται τρόφιμα…

Για το γεγονός αυτό αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεση της Διεύθυνσης του ΟΗΕ σε θέματα συντονισμού των ανθρωπιστικών σχέσεων που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

“Είναι αναγκαίο άμεσα να παρέχουμε την βοήθεια με τρόφιμα σε πάνω των 670 χιλ. ατόμων, 90% από τα οποία βρίσκονται σε μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές “, επισήμαναν στη Διεύθυνση του ΟΗΕ.

Στην έκθεση της Διεύθυνσης τονίζεται η άμεση έλλειψη του πόσιμου νερού, ειδών υγιεινής, φαρμάκων. “Είναι διαδεδομένες οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ψυχικές διαταραχές και οξείες μεταδοτικές παθήσεις. Αναφέρεται για περιπτώσεις ασιτίας και οξεία διάρροια σε περιοχές, μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση “, λέγεται στην έκθεση.

Όπως υπογραμμίζουν στην ανθρωπιστική Διεύθυνση του ΟΗΕ, την αποτελεσματική αντίδραση στις ανάγκες του πληθυσμού, πρώτα από όλα, εμποδίζει η έλλειψη χρηματικών πόρων.

Σύμφωνα με την κατάσταση στις 3 Απριλίου, το μέγιστο ποσό – $5 εκατ. – κατέθεσε η Ρωσία. Στην έκθεση της Διεύθυνσης του ΟΗΕ επίσης τονίζεται ότι στις 2 Απριλίου στο Ντονμπάς από τη Ρωσική Ομοσπονδία έφτασε μια τακτική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που αποτελούνταν από 42 φορτηγά.

“Τα κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλει η Ρωσική Ομοσπονδία στην ερημωμένη από τον πόλεμο περιοχή, στην ουσία παραμένουν μοναδικός πόρος της επιβίωσης των κατοίκων του Ντονμπάς “, λέγεται στο σχόλιο του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του ΟΗΕ της ανθρωπιστικής κατάστασης στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισήμαναν ότι τις προάλλες οι εμπειρογνώμονες μιας σειράς από προγράμματα, ιδρύματα και ειδικούς θεσμούς του ΟΗΕ στη συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με δριμύτατες εκφράσεις χαρακτήρισαν την ανθρωπιστική κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανία που συνεχίζεται να χειροτερεύει “, ανέφεραν στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας

“Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες έμειναν έκπληκτοί από το εύρος της ανθρωπιστικής καταστροφής στο Ντονμπάς», τόνισαν στο Υπουργείο. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις τους, η απραγία και η αδιαφορία του Κιέβου, ένα “σωρό” από γραφειοκρατικά εμπόδια, η έλλειψη θελήσεως να ασχοληθούν με εργασίες για την ομαλοποίηση της ζωής για πάνω από 5 εκατομμύρια των συμπολιτών τους χειροτερεύουν την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στο Ντονμπάς “.

Στις 16 Απριλίου η Ρωσία θα στείλει την τακτική ανθρωπιστική οχηματοπομπή για το Ντονμπάς. Η πομπή αυτή θα γίνει 24η στη σειρά. Από τον Αύγουστο της περσινής χρονιάς στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας στάλθηκαν πάνω από 30 χιλ. τόνοι σημαντικών ανθρωπιστικών φορτίων.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *