Πέθανε ο Τόμας Πρωτόπαπας μετά από 6 εβδομάδες μάχης για τη ζωή του

Το απόγευμα της Τρίτης, ο ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο νεαρός ηθοποιός νοσηλευόταν εδώ και 6 εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Μια σοβαρή λοίμωξη εξασθένησε τον ταλαιπωρημένο οργανισμό του.

Στις 17 Μαρτίου, ο ταλαντούχος ηθοποιός που είδε τις μετοχές του να εκτινάσσονται με τη συμμετοχή του στην καθημερινή σειρά του MEGA “Βασιλιάδες”, τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο, στην Αττική οδό και από τότε δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει.

Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Βήμα της Κυριακής μιλούσε για τους προβληματισμούς, την καθημερινότητα και τα όνειρά του:

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες δουλεύοντας σε καθημερινό σίριαλ;

«Ημουν τυχερός που δούλεψα δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου που με αντιμετώπισαν σαν παιδί τους. Ειδικά στην αρχή, όταν έκανα λάθη, μου φέρονταν με πολύ όμορφο τρόπο. Μου έλεγαν “δεν πειράζει” ή “δοκίμασε να τα πεις και με αυτόν τον τρόπο”. Πάντως είναι πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Πρέπει να δουλεύουμε δέκα ώρες την ημέρα. Εχει πολύ διάβασμα και προετοιμασία και τα γυρίσματα πρέπει να γίνουν με ταχύτητα σε περιορισμένο χρόνο. Το καλό είναι ότι με τους συναδέλφους έχουμε δέσει πολύ ως ομάδα, γεγονός που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Ταυτόχρονα εμφανίζομαι και στο MTV Greece όπου κάνω μια εκπομπή στην οποία παρουσιάζονται διάφορα events που γίνονται στην Αθήνα».

Σε έχουμε δει να δίνεις αλλά και να παίρνεις συνεντεύξεις. Ποιο από τα δύο σου αρέσει πιο πολύ;

«Είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Και στις δύο περιπτώσεις εξαρτάται από αυτόν που έχεις απέναντί σου. Υπάρχουν άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και άλλοι που σε μαγκώνουν. Πάντως δεν είχα και πολύ δυσάρεστες εμπειρίες ως σήμερα. Γενικά όμως θα έλεγα ότι μου αρέσει πιο πολύ να δίνω παρά να παίρνω συνεντεύξεις».

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο προτέρημά σου;

«Κάνω πάντα αυτό που μου λέει η καρδιά μου».

Και το μεγαλύτερο ελάττωμα;

«Κάνω πάντα αυτό που μου λέει η καρδιά μου. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτό. Κάποιος μου είχε πει κάποτε ότι στη ζωή έχουμε δύο επιλογές: να κάνουμε αυτό που μας λέει η καρδιά μας ή αυτό που μας λέει το μυαλό μας. Στη δεύτερη περίπτωση θα είναι χαρούμενοι οι γύρω σου, στην πρώτη θα είσαι εσύ. Στη φάση που οι πράξεις μου δεν έχουν επιπτώσεις στους γύρω μου προτιμώ να ακολουθώ την καρδιά μου παρά το μυαλό μου».

Τι είναι αυτό που εκτιμάς πιο πολύ στους ανθρώπους;

«Την ειλικρίνεια. Προτιμώ αν κάποιος δεν με γουστάρει να μου το πει κατά πρόσωπο. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι η έλλειψη ειλικρίνειας. Οταν δεν είμαστε αληθινοί μεταξύ μας μπλέκουμε σε μια ψυχοφθόρο διαδικασία που δεν οδηγεί πουθενά».

Εσύ είσαι πάντα ειλικρινής απέναντι στους άλλους;

«Στη δουλειά όταν κάτι δεν μου αρέσει το λέω άμεσα. Στην προσωπική μου ζωή προσπαθώ πρώτα να το δείξω με τον τρόπο μου και αν δω ότι δεν γίνομαι κατανοητός τότε το λέω».

Τι σε τρομάζει πιο πολύ εκεί έξω στην κοινωνία;

«Οτι βλέπω νέους ανθρώπους που έχουν σταματήσει να ονειρεύονται. Και πιο πολύ με τρομάζει η κατάρρευση του συστήματος παιδείας και η έλλειψη κριτικού πνεύματος που διακρίνω στους νέους Ελληνες».

Πώς σε έχει επηρεάσει η κρίση;

«Όλους μάς έχει επηρεάσει. Εγώ όμως έχω ένα σπίτι να μείνω, ένα πιάτο φαγητό εξασφαλισμένο και μια δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν αυτά τα βασικά, οπότε το να λέω εγώ ότι με έχει επηρεάσει η κρίση είναι και λίγο υποκριτικό. Η αλήθεια είναι ότι ζούσαμε όλοι μια ψεύτικη φούσκα και θεωρούσαμε τα υλικά αγαθά πηγή ευτυχίας. Ομως δεν είναι έτσι τα πράγματα και σιγά-σιγά αρχίζουμε και το καταλαβαίνουμε».

Πώς σου φάνηκε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα;

«Δεν περίμενα η ΝΔ και το ΠαΣοΚ να πάρουν τόσο υψηλά ποσοστά. Με αυτά που έχουν κάνει περίμενα να πάνε χειρότερα. Γενικά θεωρώ ότι τα κόμματα αυτά δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει».

«Μου αρέσουν οι γυναίκες με ανοιχτό μυαλό»

Τι σημαίνει ευτυχία για σένα;

«Θα έλεγα ότι ευτυχία είναι να μην είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει πράγματα που δεν θέλει».

Τι σου αρέσει πιο πολύ σε μια γυναίκα;

«Να έχει χιούμορ και ανοιχτό μυαλό. Επίσης δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι με μια γυναίκα που είναι εθισμένη στον καταναλωτισμό και στο shopping».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *