Μετά από 6 χρόνια θυμήθηκε η Δικαιοσύνη τον Κάντα!

Η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, Παναγιώτης Αθανασίου, γνώριζε από το 2007 ότι σε, λογαριασμό του Κάντα είχαν κατατεθεί 500.000 € από το μαύρο…

ταμείο της Siemens.
Τον Νοέμβριο 2006, μετά τις συλλήψεις αστραπή, υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens από τις γερμανικές διωκτικές αρχές και τις πρώτες αναφορές για μίζες και στην Ελλάδα, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Πούλιος παρήγγειλε συμπληρωματική προκαταρκτική έρευνα. Η προκαταρκτική έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου που ήδη, από τον Απρίλιο 2005, ερευνούσε τη σύμβαση της κοινοπραξίας SAIC με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τον Ιανουάριο του 2008, ο τότε προϊσταμένος της Εισαγγελίας του Μονάχου II, Anton Winkler, είχε δηλώσει kentri.gr: « Ήδη από τον Ιούλιο του 2007, έχουν διαβιβαστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται σε εμπλοκή Ελλήνων πολιτών στην μεγάλη αυτή υπόθεση» και προσέθεσε: «Το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των εμπλεκόμενων είναι υπόθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης».
Μέσα στα στοιχεία αυτά ήταν και γραφική παράσταση της κίνησης των λογαριασμών Μαυρίδη (Ιανουάριος 2001 – Αύγουστος 2005) με ποσά και ονόματα αποδεκτών, που είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Μονάχου η Dresdner Bank Ελβετίας και δημοσιοποίησε πρώτο το kentri.gr.
Μεταξύ των αποδεκτών ήταν και ο Αντώνης Κάντας.
Στις 24/03/2003 μεταφέρθηκε από τον τηρούμενο στην Dresdner Bank λογαριασμό της εταιρείας MARTHA HOLDINGS το ποσό των 500.000€ σε λογαριασμό του Κάντα.
Εκτός του Κάντα αποδέκτες εμβασμάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens ήταν και άλλα πρόσωπα, που ακόμη βρίσκονται στο απυρόβλητο της, κατά τα άλλα «ανεξάρτητης», ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η υπόθεση Siemens βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια ακόμη στην ανάκριση. Αυτή και αν είναι βραδυπορία.
Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται :
Βραδυπορία λόγω ανικανότητας; ΄Η αναποτελεσματικότητα λόγω άνωθεν καπελώματος και χειραγώγησης;

http://www.kentri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *