Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 7-4-2015

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας…
κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2015. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως στην ηπειρωτική χώρα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές, περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στην Αττική. Αργά το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

meteo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *