Βούλιαξε το Λονδίνο – Πάνω από 70.000 κατά της λιτότητας και υπέρ της Ελλάδας [βίντεο]

Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο με τη συμμετοχή πάνω από 70.000 ανθρώπων.

Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν με πανό υπέρ της Ελλάδας και με αιτήματα εναντίον των μέτρων λιτότητας στις ευρωπαϊκές χώρες. Εναντιώνονται επίσης στην πολιτική Κάμερον που προβλέπει νέες σταδιακές περικοπές τα επόμενα πέντε χρόνια που θα πλήξουν κυρίως τη μεσαία και εργατική τάξη. Παράλληλα “κόβεται” το επίδομα για τα άτομα κάτω των 21 ετών.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την Τράπεζα της Αγγλίας και οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου στο Κοινοβούλιο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους για την ασφάλεια των διαδηλωτών. Εξάλλου, από τις 14.40 έως τις 17.30 (ώρα Λονδίνου) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες έξω από το Κοινοβούλιο. Μεταξύ των ομιλητών είναι και η Ελληνίδα Μαρίνα Πρεντουλή καθηγήτρια του πανεπιστημίου της “East Anglia”.

“Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε” είναι το σύνθημα-κάλεσμα για τη διαδήλωση που προγραμματίζεται εν τω μεταξύ το Σάββατο στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας.

Το κάλεσμα, που δίνεται μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: “Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη” που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στο βόρειο Παρίσι κοντά στον σταθμό του μετρό “Στάλινγκραντ” με πορεία προς το κέντρο και κατάληξη στην πλατεία Δημοκρατίας όπου προγραμματίζονται συζητήσεις και μουσικές εκδηλώσεις.
defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *