Επιταχύνεται η έξοδος από το Δημόσιο 7.000 επιόρκων

Πλαστά πτυχία που έχουν κατατεθεί για τον διορισμό ή την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων, εκατοντάδες υπάλληλοι που είχαν εξαφανιστεί από τις υπηρεσίες τους λόγω
ψυχολογικών προβλημάτων, εργαζόμενοι του Δημοσίου που είχαν καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια και δεν είχαν απασχολήσει τα πειθαρχικά συμβούλια της υπηρεσίας τους αλλά και ξενόγλωσσοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά είναι τα ευρήματα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να ανακαλύψουν τα «τρωκτικά» του Δημοσίου και να τα οδηγήσουν στην έξοδο από τις κρατικές υπηρεσίες.

 Η επιχείρηση «Καθαρά χέρια» στο Δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει καθώς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιεί ελέγχους σε υπηρεσίες για τον εντοπισμό των κοπανατζήδων, στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών έχουν μπει οι προσωπικοί φάκελοι υπαλλήλων με στόχο να ανακαλυφθούν πλαστά έγγραφα, ενώ έχει κατατεθεί πόρισμα με πειθαρχικές υποθέσεις που οδηγούν στην αργία τους ελεγχόμενους υπαλλήλους.

Τα ευρήματα των μέχρι τώρα ελέγχων είναι αποκαλυπτικά και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να απομακρυνθούν από το Δημόσιο μέχρι και 7.000 υπάλληλοι από το σύνολο των υποθέσεων.

Από τη δεξαμενή των επίορκων και των κοπανατζήδων η κυβέρνηση θα επιδιώξει να παρουσιάσει τις «στοχευμένες» αποχωρήσεις από το Δημόσιο που αποτελεί δέσμευση της χώρας στο πλαίσιο των 25.000 διαθεσιμοτήτων που πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του 2013, καθώς όλα τα οριζόντια μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα καταπίπτουν με δικαστικές αποφάσεις (π.χ. εφεδρεία).

 Αιχμή του δόρατος στο «κυνήγι» των επίορκων και των αδικαιολογήτως απόντων αποτελεί το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που θα ενισχυθεί με προσωπικό από μετατάξεις μετά τη συνένωσή του -που υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο- με τις υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ΣΕΕΔΔ θα ισχυροποιηθεί με στόχο να διπλασιάσει τους ελέγχους στις κρατικές υπηρεσίες.

Το Σώμα των «Αδιάφθορων», όπως χαρακτηρίζεται πλέον από τους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες, θα είναι «παντοδύναμο» προκειμένου να παρεμβαίνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου.

imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *