Εξαρθρώθηκε συμμορία με 72 αλλοδαπούς


72 αλλοδαποί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι δραστηριοποιούνταν στη μεγαλύτερη συμμορία πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε ποτέ από την ελληνική Αστυνομία και δρούσε στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Τρίτης (25/05), μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας από την Ασφάλεια Αθηνών, Αγίου Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού, καθώς και δυο Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν οι 72 αλλοδαποί.
Λίγο αργότερα, συνελήφθη στην Καλλιθέα 26χρονος Έλληνας υπάλληλος εταιρίας Σεκιούριτι, που ….
.

εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας, κατηγορούμενος ότι παρείχε τουλάχιστον κάλυψη και πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, λαμβάνοντας χρήματα από τους δράστες.

Ανακρινόμενος ομολόγησε και αναγνώρισε τους αλλοδαπούς ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος.

Από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς 69 είναι Ρουμάνοι (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και τρεις γυναίκες είναι από τη Βουλγαρία.

Οι αστυνομικοί, έχοντας λάβει την άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα, επί είκοσι μέρες έπαιρναν φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσαν τις κινήσεις των πορτοφολάδων τα πρόσωπα των οποίων προκύπτουν από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, καθώς και οι σχέσεις τους και κινήσεις τους στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε ομάδες των 8-10 ατόμων κάθε μέρα στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό, όπου εντόπιζαν πολίτες, τους παρακολουθούσαν και μέσα στους συρμούς τους άρπαζαν τα πορτοφόλια. Στη συνέχεια, πάντοτε, επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας όπου πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού βέβαια είχαν πάρει το περιεχόμενό τους

http://newscity1.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *