Πύργος: Λήστεψαν 77χρονο – Τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν και πέθανε από ασφυξία!

Σοκ στην Ηλεία έχει προκαλέσει η στυγερή δολοφονία ηλικιωμένου από ληστές νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε στάβλο που διατηρεί ακριβώς δίπλα από το σπίτι του στην περιοχή της Συντριάδας στον….
Πύργο.

Ο 77χρονος Παναγιώτης Αργυρίου έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα με τον θάνατό του να αποδίδεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλείας Κοσμά Αλεξίου, σε ασφυξία που του προκάλεσαν με σκοινί οι αδίστακτοι κακοποιοί.

Ο άτυχος αγροτοκτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός από τον γιο του λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχτηκε, δεμένος χειροπόδαρα με το θάνατό του να προσδιορίζεται χρονικά λίγο μετά τις δέκα.

Την ίδια στιγμή ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών με τις έρευνες να στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Οι κακοποιοί πιθανότατα εκμεταλλεύτηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν το πρωί στον Πύργο προκειμένου να καταφέρουν να προσεγγίσουν το σπίτι του ηλικιωμένου δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Ο άτυχος άνδρας, που ζει με τη σύζυγό του, εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνος στην αγροικία του. Οι ληστές πιθανότατα τον εντόπισαν στο στάβλο, ακριβώς δίπλα από το σπίτι του, όπου βρισκόταν για να φροντίσει τα ζώα του.

Το σενάριο να τον βρήκαν στην οικία του και να τον μετέφεραν στη συνέχεια στο στάβλο του αν και μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποκλεισθεί, συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Οι δράστες αφού τον αρχικά τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν ενώ φαίνεται ότι του προκάλεσαν αρκετά χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, τα οποία ωστόσο σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν ήταν θανατηφόρα.

Στη συνέχεια, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την πρώτη φάση της ιατροδικαστικής εξέτασης, χρησιμοποιώντας κάποιον βρόγχο κατάφεραν να του προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο.

Οι κακοποιοί έδρασαν με πρωτοφανή άνεση καθώς παρά το γεγονός ότι επέλεξαν να «χτυπήσουν» πρωινές ώρες, με κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί, μετά το στάβλο επισκέφθηκαν το σπίτι του 77χρονου όπου ερεύνησαν με ιδιαίτερη προσοχή τους χώρους του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν αφαίρεσαν χρήματα ή άλλα τιμαλφή. Εκμεταλλευόμενοι ξανά την πρωτοφανή κακοκαιρία οι δράστες εξαφανίστηκαν όταν τελείωσαν το έργο τους.

Τον ηλικιωμένο εντόπισε λίγη ώρα αργότερα ο γιος του, ο οποίος μόλις κατάφερε να συνέλθει από το σοκ ενημέρωσε την Αστυνομία.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που απέκλεισαν τον χώρο με τη σήμανση να προχωρά στη συλλογή στοιχείων, ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Ο ιατροδικαστής Ηλείας Κοσμάς Αλέξιου, ο οποίος κλήθηκε για να εξετάσει τη σορό του άτυχου ηλικιωμένου, ήταν από την πρώτη στιγμή σαφής καθώς έκανε λόγο για ασφυκτικό θάνατο, ενώ τον προσδιόρισε χρονικά περίπου στις δέκα το πρωί.

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του 77χρονου έφταναν στο σημείο προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν την πρωτοφανή τραγωδία που «χτύπησε» την πόρτα τους.

 Ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου με τους γιους του διατηρούν στο κέντρο της πόλης μεγάλο οπωροπωλείο.

 Η είδηση του τραγικού θανάτου του σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στην ηλειακή πρωτεύουσα, ενώ προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία εξαιτίας της πρωτοφανούς αγριότητας με την οποία έδρασαν οι δράστες..

Προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασισμένοι να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης είναι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας θεωρούν ζήτημα τιμής να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία του νομού.

Α.Α. Σολωμός

http://www.patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *