Καναδάς: Έχασε το τζακ-ποτ για… 7 δευτερόλεπτα!

Το μισό ενός τζακπότ ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων στη λοταρία διεκδικούσε ένας Καναδός, όμως το δικαστήριο είχε… αντίθετη γνώμη.

Ο άντρας έχασε την υπόθεση, καθώς κρίθηκε ότι δεν δικαιούται το ποσό αυτό επειδή καθυστέρησε 7 δευτερόλεπτα να περάσει το τυχερό δελτίο του από το μηχάνημα ώστε να θεωρηθεί έγκυρο!

Σήμερα τελείωσε η δικαστική μάχη του λογιστή Τζόελ Ίφεργκαν, που κράτησε επτά χρόνια και ο οποίος ζητούσε να του δοθούν τα μισά κέρδη του λαχείου.

Η τυχερή-άτυχη νύχτα για τον λογιστή ήταν η 23η Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, όταν ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του “Λότο Σούπερ 7”. Ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.

Το ρολόι στο μηχάνημα επικύρωσης των δελτίων έδειχνε 20:59 αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο -αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς- εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21:00 και κατά συνέπεια θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο.

Τα χρήματα τελικά δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό, ενώ ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.

Πηγη πανδωρα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *