Περίπου 800 άμαχοι απομακρύνθηκαν από προάστιο της Δαμασκού

Πολιορκείται από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ

Περίπου 800 άμαχοι, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα κι ηλικιωμένοι, απομακρύνθηκαν από την πόλη Μουανταμίγιατ αλ Σαμ, ένα…
προάστιο στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες και πολιορκείται από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσαν σήμερα πηγές των ανταρτών.

Η επιχείρηση απομάκρυνσής τους πραγματοποιήθηκε χθες υπό την επίβλεψη της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου και σε συνδυασμό με τις αρχές της χώρας.

Οι περίπου «800 πολίτες απομακρύνθηκαν χθες», ανακοίνωσε ο Ουάσιμ αλ Άχμαντ, μέλος του τοπικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης στην πόλη. Νωρίτερα, οι αντάρτες είχαν κάνει λόγο για 500 πολίτες που χρειάσθηκε να απομακρυνθούν.

«Όλες οι πλευρές —ο Εθνικός Συνασπισμός (αντιπολίτευση), η κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα— συμμετείχαν» στην επιχείρηση απομάκρυνσης, ανακοίνωσαν στην σελίδα τους στο Facebook οι δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη.

Οι άμαχοι έφυγαν από τα δυτικά τμήματα της πόλης, η οποία επί ένα χρόνο από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως «αποδέχθηκε με βαριά καρδιά την επιχείρηση απομάκρυνσης, γνωρίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους πολίτες αυτούς κατά την έξοδό τους».

«Οι εκτοπισμένοι θα μεταφερθούν σε καταυλισμούς, οργανωμένους από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, στην Κοτσάγια, δυτικά της Δαμασκού, προσέθετε το κείμενο.

Είναι η δεύτερη επιχείρηση του ιδίου είδους, μετά από εκείνην της 12ης Οκτωβρίου, όταν 3.000 πολίτες της πόλης είχαν απομακρυνθεί.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός της αντιπολίτευσης είχε προειδοποιήσει για μία επικείμενη «ανθρωπιστική καταστροφή», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «αποδύεται σε μία συστηματική εκστρατεία λιμοκτονίας κι εκτοπισμού του πληθυσμού» στην περιοχή.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *