80 αρχαία ελληνικά νομίσματα επέστρεψε η Ιταλία στην Ελλάδα

Με αφορμή τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
που πραγματοποιείται στο Τορίνο της Ιταλίας στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας, η Ιταλία επέστρεψε στην Ελλάδα 80 αρχαία ελληνικά νομίσματα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής των αρχαίων νομισμάτων έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο Τορίνο παρουσία του Ιταλού Υπουργού Αγαθών, Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Ντάριο Φραντσεσκίνι και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κωνσταντίνου Τασούλα.

Εβδομήντα εννέα αργυρά και ένα χάλκινο, χρονολογούνται από τον 5ο έως το 2ο αιώνα π. Χ. και προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα από τη Χαλκιδική.

Ο κ. Κώστας Τασούλας, μετά την παράδοση των νομισμάτων, ευχαρίστησε την Ιταλική Δημοκρατία και τον Υπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας προσωπικά, για την συνεργασία και την επιστροφή αυτών των πολύτιμων πολιτιστικών αγαθών σε ανταπόκριση σχετικού Ελληνικού αιτήματος για την επιστροφή τους.

Καταλήγοντας ανέφερε πως το κορυφαίο αίτημα παραμένει η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, του σημαντικότερου μνημείου του δυτικού πολιτισμού, και πως η Ελλάδα συνεχίζει αδιάκοπα αυτή τη διεκδίκηση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *