ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Α. ΤΟΛΚΑ ΣΤΟ “ΡΑΔΙΟ 9”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΛΚΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  Δ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΒΕΡΥΚΙΟ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μια καλημέρα στον κ. Άγγελο Τόλκα, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό. Καλημέρα κ. Τόλκα, καλή εβδομάδα.

ΤΟΛΚΑΣ: Γεια σας. Καλημέρα.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πως θα πάμε με την εφεδρεία, θα εφαρμοστεί ή δεν θα εφαρμοστεί; Γιατί οι πληροφορίες οι δικές μου, από τις Βρυξέλλες, αμφιβάλλουν αν και η χθεσινή απόφαση θα μπορέσει να υλοποιηθεί.
ΤΟΛΚΑΣ: Κύριε Βερύκιε, μαζί μιλάμε;
ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ναι.

ΤΟΛΚΑΣ: Κύριε Βερύκιε, έχουμε κάνει όλες τις προσπάθειες, έτσι ώστε το μέτρο αυτό να είναι κατά το δυνατόν αναίμακτο και από την άλλη να είναι μέσα στα πλαίσια των….
δυνατοτήτων εφαρμογής.
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα το δεχτεί η τρόικα κ. Τόλκα;
ΤΟΛΚΑΣ: Ξέρετε ότι αυτό έχει γίνει σε συνεννόηση με την τρόικα και σε συνεργασία και με συνεχείς συσκέψεις όλων των αρμόδιων υπουργών για προετοιμασία.
ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Αμφιβάλλει αν μπορέσει να υλοποιηθεί. Να το τώρα, πριν λίγο, μιλάγαμε με τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, bandiera rossa. Εδώ υπάρχει μια δυσπιστία από τους εταίρους, για το αν μπορούμε να το κάνουμε.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με απλά λόγια κ. Τόλκα. Το υπουργικό συμβούλιο πήρε μια απόφαση, η οποία υπάρχουν κίνδυνοι να μην υλοποιηθεί ποτέ γιατί θα προσκρούσει. Σε συμφέροντα, σε εγγενείς αδυναμίες, σε προβλήματα. Πόσο αισιόδοξοι είσαστε ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί και μάλιστα άμεσα;
ΤΟΛΚΑΣ: Κύριε Σταυρόπουλε, όλα τα μέτρα έχουν τον κίνδυνο να εφαρμοστούν ή να μην εφαρμοστούν.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ακριβώς.

ΤΟΛΚΑΣ: Σαφώς, αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα η δική μας, η απόφαση η δική μας, αλλά και η μόνη δυνατότητα που έχουμε είναι όλα τα μέτρα, μαζί και η εφεδρεία να πετύχουν. Αυτό το οποίο σαν κυβέρνηση οφείλουμε να αναλάβουμε είναι να εγγυηθούμε αυτό ακριβώς. Ότι τα μέτρα θα πετύχουν για να εξασφαλίσουμε και την οικονομική σταθερότητα, αλλά και την ασφάλεια που χρειάζονται σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πρακτικά, μέχρι πότε οι κατάλογοι, οι λίστες, με τα ονόματα που θα μπουν στην εργασιακή εφεδρεία άμεσα πρέπει να δοθούν, να φτάσουν στο υπ. Οικονομικών;
ΤΟΛΚΑΣ: Μέχρι το τέλος του 2011. Είναι συγκεκριμένοι οι αριθμοί και συγκεκριμένες οι δράσεις. Οφείλουμε μέχρι τέλος του 2011, οι πρώτοι 30.000 να έχουν καθοριστεί. Για αυτό υπάρχουν ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, οι οποίες θα αποτελούν την πρώτη δεξαμενή για την εφεδρεία. Άρα λοιπόν, και πολύ άμεσα στην απάντησή σας, μέχρι το τέλος του 2011, οφείλουμε να έχουμε τελειώσει με αυτά.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Τόλκα, διάβασα κάτι το οποίο, πραγματικά, με έκανε να ανατριχιάσω και με έκανε και να θυμώσω, πολύ περισσότερο. Δηλαδή, πάρθηκε η απόφαση, μάλλον αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι για το 2012 ετοιμάζονται νέες θυσίες για τον ελληνικό λαό, 6,6 δις ευρώ. Δηλαδή, πρέπει ο προϋπολογισμός του 2012 να περιλαμβάνει ένα σφιχτό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει μείον 6,6 δις ή συν 6,6 δις, πέστε το όπως θέλετε. Και εγώ αναλογίζομαι: Ποιο νοσηρό μυαλό πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει ακόμα 6,6 δις; Γιατί όλα αυτά…
ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Εκτός αν όλα αυτά τα πάρετε από τους έχοντες; Θα τα πάρετε; Δεν τολμάτε.
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν αντέχω που είμαι μεσαία τάξη και δεν υπάρχει θέμα και εσείς και εγώ, δηλαδή, μεσαία τάξη. Ξέρετε τι εννοούμε. Δεν αντέχουμε κ. Τόλκα. Από πού θα τα πάρετε αυτά;

ΤΟΛΚΑΣ: Θα σας πω, ότι αυτό το ποσό το οποίο αναφέρετε αφορά και μέτρα τα οποία ήδη έχουν ανακοινωθεί ή έχουν αποφασιστεί. Και επίσης αφορά και το νέο φορολογικό, το οποίο διευρύνει τις δράσεις αυτές…
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το ίδιο πράγμα λέμε, ξέρετε.
ΤΟΛΚΑΣ: Λέμε ότι δεν αφορά καινούργια μέτρα. Δηλαδή, δεν θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα, εφόσον όλα αυτά θα τηρηθούν. Μιλάμε για μέτρα τα οποία έχουμε λάβει μέχρι τώρα και έχουν ανακοινωθεί.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ωστόσο, μαύρη τρύπα υπάρχει και αυτή τη μαύρη τρύπα κάποιος πρέπει να την καλύψει. Η μεσαία τάξη, που λέει ο Σταυρόπουλος, αλλά και οι μη έχοντες εξακολουθούν να δεινοπαθούν…
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχουμε τίποτα άλλο. Δώσαμε το αίμα της ψυχής μας.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: … οι έχοντες, οι φοροκλέφτες, αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Πήγε ο κ. Πάγκαλος στην Ελβετία, έκανε συμφωνία. Και που έκανε συμφωνία έμεινε στα χαρτιά. Θα έρθουν τα χρήματα μέσα, θα επιστρέψουν τα 80 δισ. στην Ελλάδα;

ΤΟΛΚΑΣ: Γνωρίζετε ότι προχωρούν και αυτές οι διαδικασίες σε συνεργασία με την Ελβετία, γνωρίζετε επίσης ότι θα υπάρξουν και ονόματα οφειλετών και φοροδιαφυγής. Αλλά, σας το ξαναλέω, για να είμαστε καθαροί. Ότι αυτά αφορούν μέτρα για τα οποία έχει γίνει συζήτηση όλο το περασμένο διάστημα και έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια. Αλλά, να κλείσω λίγο όπως ξεκινήσατε, για να σας πω: Θυμώνετε είπατε, εξοργίζεστε και αγανακτείτε. Ναι, αλλά να ξέρετε και κάτι ακόμη όμως. Ότι θυμώνει πολύς κόσμος και αγανακτεί, γιατί υπήρξε αυτή η παράλογη διαχείριση του δημοσίου, αυτή η αλόγιστη διαδικασία διορισμών και όλη την προηγούμενη περίοδο.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνο που το μάρμαρο το πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι κ. Τόλκα. Θέλετε να σας πω 20 ονόματα επώνυμων, γνωστών Αθηναίων και συμπατριωτών μας, από όλη την Ελλάδα, που τους ξέρουμε γιατί έχουν οικονομική επάρκεια, δύναμη, που δεν τους έχετε πειράξει; Θέλετε να τα βάλουμε ένα –ένα; Ξέρετε τα έχω αυτά τα ονόματα.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όσο και αν ακούγεται λαϊκίστικη η τοποθέτηση του Σταυρόπουλου, κύριε Τόλκα έχει δίκιο. Δεν είναι δυνατόν οι τροϊκανοί να πηγαίνουν στη Σχολή Ευελπίδων να στέλνουν και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη το μήνυμα ότι και η δικαιοσύνη σας πάσχει και εδώ να μην πηγαίνει κανείς φυλακή. Εγώ είμαι κατά της φυλακής, όμως…
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πέραν τη φυλακής, κ. Τόλκα, για να απαντήσετε συνολικά, όταν παίρνετε από τον ηλικιωμένο παππού, τον συνταξιούχο τον 13ο μισθό, που είναι ένα παλτό για να βγάλει τον χειμώνα, πρέπει να πάρετε και ένα τάνκερ από ένα εφοπλιστή που έχει είκοσι. Γιατί ίδια αναλογία είναι. Από τον παππού πήρατε το παλτό, από τον εφοπλιστή δεν του πήρατε το ένα τάνκερ, να γίνουν 19. Είναι λαϊκισμός θα μου πείτε. Είναι αλήθεια όμως και θέλω μια στέρεα απάντηση. Γιατί αυτή είναι η αδικία.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Επιτέλους, θα κάνετε το επόμενο βήμα ή δεν θα το κάνετε;

ΤΟΛΚΑΣ: Μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά τα ερωτήματα; Βάλατε πάρα πολλά ζητήματα. Λοιπόν, κατ’ αρχήν θα σας πω κάτι. Αυτό που συζητάμε σήμερα και τα μέτρα που συζητάμε σήμερα δεν έρχονται σαν καινούργια μέτρα, από ότι έχουμε μέχρι τώρα. Είναι η κωδικοποίηση όλων αυτών και η ένταξή τους στους προϋπολογισμούς, όλων αυτών, τα οποία το προηγούμενο διάστημα έχουμε συζητήσει και στην εκπομπή σας.
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντάτε κ. Τόλκα.
ΤΟΛΚΑΣ: Από την άλλη μεριά, δεν λέει κανείς ότι είναι μια εύκολη περίοδος, δεν λέει κανείς ότι μπορεί εύκολα αυτή την κατάσταση να τη διαχειριστεί, όχι μόνο σαν κυβέρνηση, αλλά…

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και πάλι δεν απαντάτε. Αρνείστε και δεν τολμάτε, με όλο το σεβασμό, να πείτε ναι θα τα πάρω από τους πλουσίους. Αυτό φοβάστε να το πείτε κιόλας.
ΤΟΛΚΑΣ: Ωραία. Θα περιμένετε λίγο να απαντήσω σε όλα τα ζητήματα τα οποία έχετε βάλει, αλλιώς αν θέλετε να συζητάμε μια -μια την ερώτηση και όχι δέκα μαζί.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πέστε μου θα τα πάρω από τους πλουσίους, θα τα πάρω από αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν, δεν το λέτε.
ΤΟΛΚΑΣ: Βεβαίως, έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επιβάρυνση όλων των ανώτερων στρωμάτων και βεβαίως θα υπάρξει και επιβάρυνση και με το νέο φορολογικό. Και γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει βήματα, όχι μόνο στα μεγάλα εισοδήματα. Να σας πω κάτι το οποίο δεν λέτε ποτέ, επίσης. Δεν συζητάμε ποτέ το ότι έχει διευρυνθεί η φορολογική βάση και όλα πλέον τα εισοδήματα συγκεντρώνονται μέσα σε μια φορολογική δήλωση και όχι σε δέκα διαφορετικές πηγές, με αποτέλεσμα να υπάρχει φοροδιαφυγή. Αυτό έχει γίνει. Και αυτό τελικά πιάνει τα μεγάλα εισοδήματα. Γιατί δεν έχει ο μεσαίος και ο μικρός να δηλώσει τα πολλά εισοδήματα σε μια φορολογική δήλωση. Αυτό έχει γίνει. Επιπλέον όμως, εγώ θα παραδεχτώ, ότι υπάρχει πρόβλημα φορολογικών μηχανισμών και ελεγκτικών μηχανισμών. Αυτό το οποίο το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και το έχουμε αναδείξει.
ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Τι θα γίνει λοιπόν;

ΤΟΛΚΑΣ: Χρειάζεται και μια συνέτιση και μια συνείδηση ότι σήμερα δεν μπορεί μόνο μια κυβέρνηση από μόνη της να λύσει τα πράγματα. Χρειάζεται η συναίσθηση όλων μας και όχι μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλης της ελληνικής Βουλής. Απαντούμε και με συγκεκριμένα μέτρα. Απαντούμε γιατί υπάρχει σήμερα μια ανάγκη και εμείς κάνουμε αυτό που έχουμε να κάνουμε. Αλλάζουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και με την φοροκάρτα αυτό που κάναμε και με την αιτιολόγηση των εισοδημάτων, τα οποία ουσιαστικά είναι ένα είδος πόθεν έσχες, ανταποκρινόμενοι σε όλα αυτά τα οποία μέχρι σήμερα έχουμε εντοπίσει.
ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Προσωπικά εσείς είχατε, έχετε να πληρώσετε την έκτακτη εισφορά; Γιατί εγώ δεν έχω, ο άλλος πολίτης δεν έχει, εσείς έχετε;

ΤΟΛΚΑΣ: Προσωπικά επειδή με ρωτάτε, έχω κάνει διακανονισμό για την έκτακτη εισφορά, για να μπορώ να την πληρώσω, γιατί άμεσα δεν θα μπορούσα.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ακριβώς . Αυτή είναι η ιστορία, γιατί ο μέσος πολίτης δεν μπορεί, δεν μπορούμε πια να πληρώσουμε. Αυτό οι ξένοι, οι τροϊκανοί, που μας το επέβαλαν και έχουν συγκεκριμένο στόχο να το κάνουν για να μας κάνουν να νιώσουμε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση, το πέτυχαν. Δεν πέτυχαν όμως, δεν πετύχατε και εσείς ως κυβέρνηση αυτό που λέει ο Σταυρόπουλος. Που λέει ο συντηρητικός πολίτης. Ο νοικοκύρης. ….

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ είμαι συντηρητικός;

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ναι, Δημήτρη, έτσι είναι.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το δέχομαι.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Και για τη συζήτηση πρέπει να το δεχθείς, γιατί έτσι είναι. Δηλαδή ότι πρέπει και οι έχοντες να πληρώσουν τα 80 δις ευρώ που είναι στην Ελβετία, που έφυγαν τα τελευταία δυο χρόνια, πρέπει να γυρίσουν πίσω.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΄Εχουν φύγει παράνομα; Γιατί αν έχουν φύγει νόμιμα, δεν μπορείς να τους πειράξεις.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όχι, εγώ δεν σου λέω παράνομα. Δεν εξετάζω αυτό. Εγώ δεν σου λέω να τους τα πάρεις τα λεφτά. Τι να τα κάνεις; Να τα φέρουν πίσω να επενδύσουν . Να αρχίσει η αγορά να κινείται.

ΤΟΛΚΑΣ: Κύριε, Σταυρόπουλε, κύριε Βερύκιε, καλά κάνετε και εντοπίζετε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αφήστε και μένα να σας πω ότι σε όλη αυτή την πορεία, πολλά από τα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί και επειδή σήμερα διαβάζω και ακούω και βλέπω μια θλίψη από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι ζητούσαν «μειώστε το δημόσιο», προχωράμε ακόμα και σ’αυτό το επίπεδο. Όχι μόνο γιατί έχει επιβληθεί όμως, αλλά γιατί πρέπει να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου, πρέπει να το κάνουμε πιο παραγωγικό και πιο ανταγωνιστικό. Και προχωράμε και σ’αυτό που ήταν και το πρώτο θέμα της συζήτησής μας.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Τόλκα, θα σας ξαφνιάσω. Θέλω ένα σχόλιο για την εξέγερση των πλουσίων στην Ιταλία. Το ξέρετε, έτσι; Ξέρετε για τον Ντιέγκο Ντε Λα Βάλε,ο mister Tod’s τα παπούτσια, ο οποίος έδωσε 25 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του Κολοσσαίου, χωρίς να ζητήσει τίποτα. Έδωσε για το Κολοσσαίο 25 εκατ. ευρώ και χθες στις κυριακάτικες εφημερίδες της Ιταλίας δημοσιεύει μια πληρωμένη καταχώρηση, που λέει , ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να βάλουν μια τάξη στην Ιταλία. Πρέπει να φύγουν. Δεν σας αποδεχόμαστε. Είσαστε όλοι για γέλια. Μαζί του και όλοι οι βιομήχανοι. Οι άνθρωποι της απασχόλησης, οι άνθρωποι της αγοράς, οι άνθρωποι της πιάτσας θέλουν να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους. Όχι να γίνουν πολιτικοί. Βλέπουν όμως μια φθορά και μια αρρωστημένη κατάσταση στην πολιτική ζωή της Ιταλίας και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία. Μια γνώμη, ένα σχόλιο.

ΤΟΛΚΑΣ: Η κριτική για το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης δεν υπάρχει μόνο στην Ιταλία ή στην Ελλάδα, αλλά παντού. Σε όλη την Ευρώπη. Και έχει να κάνει όχι μόνο με την εκπροσώπηση των πολιτών που εκεί ναι, πραγματικά, υπάρχει έλλειμμα εκπροσώπησης ή αντιπροσώπευσης. Και πρέπει να δούμε και τρόπους και λύσεις απέναντι σ’αυτό. Και υπάρχουν και κινήσεις και διαδικασίες και στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Εσείς μου λέτε για τον Ιταλό επιχειρηματία. Θέλετε να σας θυμίσω την περασμένη εβδομάδα που Γερμανοί επιχειρηματίες, επίσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι και οι Έλληνες επιχειρηματίες, οι μεγάλες επιχειρήσεις οφείλουν να κάνουν το εθνικό τους συμφέρον; Αυτό επίσης το έχουμε καλέσει και εμείς σαν κυβέρνηση. Λοιπόν, δεν έχει να κάνει μόνο με τα μέτρα, δεν έχει να κάνει μόνο με τις αποφάσεις, έχει να κάνει με αυτό που όλοι θέλουμε να δούμε, που λέγεται μεγάλη εικόνα…

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλά δεν έχει να κάνει όμως….

ΤΟΛΚΑΣ: …Την αλλαγή της χώρας. Και σ’ αυτό οφείλουν όλοι να συμμετάσχουν.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ναι, όμως ο Πρωθυπουργός, πρέπει να παραδεχθούμε, ότι δεν έχει κάνει τη μεγάλη υπέρβαση να προσκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τους Έλληνες επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές όλους μαζί, να τους βάλει σε ένα οβάλ τραπέζι και να τους πει: εδώ ελάτε να αναλάβουμε κοινή δράση. Γιατί στην Ελλάδα ακόμη υπάρχει το σύνδρομο ότι η επιχειρηματικότητα είναι κάτι το παράνομο ή το ημιπαράνομο. Ένα σύνδρομο, που δεν το έχουμε ξεπεράσει.

ΤΟΛΚΑΣ: ΄Οσον αφορά το τελευταίο, καθόλου η επιχειρηματικότητα δεν είναι παράνομη και αυτή τη στιγμή είναι αυτό που πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή….

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά η συστράτευση του κεφαλαίου στην Ελλάδα, έχει δίκιο ο Βερύκιος. Δεν φώναξε τους Έλληνες του εξωτερικού , που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο, που μπορούν να προσφέρουν και που, βρε αδελφέ, όλοι από κάπου ξεκίνησαν. Από την Άνδρο, από τις Οινούσες, από τα Χανιά, όλοι έχουν ένα σεβασμό ….

ΒΕΡΥΚΙΟΣ : Αλλά πρέπει να έχεις σχέδιο δράσης. Αυτό που λένε οι τροϊκανοί. Δεν έχουμε.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το έκανε ο Παπανδρέου.

ΤΟΛΚΑΣ: Εδώ, όμως, κάνετε λάθος. Γιατί και από την Έκθεση κάλεσε όλους τους εφοπλιστές και επίσης έχει προχωρήσει σε σύσταση επιτροπής Ελλήνων στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν προφανώς σχέδιο δράσης.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει πριν δυο χρόνια.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πρέπει να υπάρχει ένας Τόλκας να τα τρέχει αυτά τα θέματα.

ΤΟΛΚΑΣ: Κύριε Σταυρόπουλε, κύριε Βερύκιε, μη λέτε ότι έπρεπε να είχαν γίνει πριν δυο χρόνια. Γίνονται τόσα πράγματα και τόσα πολλά και προσπαθούμε να διορθώσουμε λάθη και αδυναμίες …

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και στο τέλος το μάρμαρο το πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Καταλήγουμε δηλαδή, κάναμε μια ωραία συζήτηση είκοσι λεπτών για να καταλήξουμε από εκεί που αρχίσαμε. …

ΤΟΛΚΑΣ: Όχι, δεν είναι έτσι.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: … Ο μισθωτός και ο συνταξιούχος.

ΤΟΛΚΑΣ: Σε αυτό σας απάντησα, ότι δεν είναι έτσι. Σας απάντησα για τις αδυναμίες, σας απάντησα ότι και στις μεγάλες τάξεις, στα πλούσια εισοδήματα, επίσης, έχουν υπάρξει επιβαρύνσεις και θα υπάρξουν. Και γνωρίζετε και κάτι ακόμα: Τα μεγάλα εισοδήματα με το τέλος ακινήτων είναι αυτά τα οποία επιβαρύνονται.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει σχέδιο δράσης για να γυρίσουν τα 80 δισ. από την Ελβετία; Με ένα ναι ή με ένα όχι.

ΤΟΛΚΑΣ: Υπάρχει σχέδιο για να μπορέσουμε, τα χρήματα τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί , να τα εντοπίσουμε και να δούμε αν υπάρχει μαύρο χρήμα.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα κύριε Τόλκα. Ευχαριστούμε πολύ.

ΤΟΛΚΑΣ: Να είστε καλά. Γεια σας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *