9 ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ISS,ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Σε απολύσεις εννέα εργαζομένων προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδας και ετοιμάζεται να κάνει νέες αυτές τις μέρες, με πρόσχημα τη μείωση δαπανών, όπως καταγγέλλει το ….
.

κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει ότι οι απολυμένοι απασχολούνταν για χρόνια με το καθεστώς της «ενοικίασης» από την εταιρεία ISS. Αναδεικνύοντας ότι οι απολύσεις είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης, επισημαίνει ότι «το τραπεζικό κεφάλαιο, προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να θωρακίσει την κερδοφορία του μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές που θα επιφέρουν και νέες βίαιες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων».

Καταλήγοντας, απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, επαναπρόσληψη των απολυμένων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που επιτρέπουν τις ελαστικές μορφές εργασίας και τα δουλεμπορικά γραφεία, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

ΠΡΕΖΑ TV

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *